Събития в цялата страна по случай 12 април

1K прочитания

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

В учебната военновъздушна база „Георги Бенковски”, Долна Митрополия ще има открит летателен ден. Авиобазата ще бъде отворена за посетители от 10,00 до 13,00 часа, а летателната програма, която ще включва полети на L-39ZA и PC-9M ще започне от 11,00 часа.

В авиобазите Безмер и Враждебна ще има ден на отворените врати. Достъпът до 16-та транспортна авиогрупа „Враждебна” ще е от 10 до 15 часа, като между 10,30 и 10,50 часа посетителите ще могат да наблюдават няколко захода на малка височина на самолет C-27J Spartan над летище София, кацането на самолета и рулирането на самолетната стоянка на авиогрупата. В Безмер базата ще е отворена за посетители между 09,30 и 12,30 часа. И на двете места ще има наземни изложби на авиационна техника.

Входът на Музея на авиацията в Крумово ще бъде свободен и той ще работи от 09,00 до 17,00 часа. В рамките на деня ще има прожекции на документални филми и презентации на учени от БАН. От 10,30 часа ще има церемония по поднасяне на венци пред паметника на загиналите авиатори.

В Авиационния музей към летище Бургас също ще има празнична програма, която ще продължи от 12 до 14 април.

На летателна площадка „Марица” (между селата Труд и Граф Игнатиево) ще се проведе традиционен летателен ден по случай празника на специалност „Авиационна Техника и Технологии“, Технически Университет – София, филиал Пловдив. Той започва от 10,30 часа и ще продължи до 17,30 часа.

Община Правец и фирма „Niki Rotor Aviation“ организират няколко мероприятия за празника, ориентирани към деца и възрастни. На центъра ще бъде изложен автожир „Лайтинг“ – емблематичен модел на компанията, с иновативен дизайн и множество световни награди.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin заяви готовност за по-бърза доставка на F-16 за България
Следваща публикация
Заместник-министър Запрянов обеща договор за F-16 до края на юли
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

„Бъди войник“ прелетя през Пловдив

На 17 Октомври 2019 г. кампанията „Бъди войник“ стигна и до Пловдив. Освен наземния показ събитието в града се отличаваше със значително участие на Военновъздушните сили. В демонстрациите взеха участие вертолети Ми-24, AS 532 AL Cougar и самолети L-39, МиГ-29 и C-27J Spartan.

Заместник-министър Запрянов смени версията за случилото се в Граф Игнатиево

Летателният състав в авиобаза Граф Игнатиево не знаел какво се случва с 10-те двигателя, които били доставени от Русия и това породило напрежението в базата. Такава версия изказа днес, 26 октомври 2017 г., заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Премиерът Борисов се оплаква от високите цени на американското оръжие

Премиерът Бойко Борисов се оплаква от високите цени на американското въоръжение и заяви, че е искал преференциални цени и от САЩ, и от Европа, заради геостратегическото положение на България. Това заяви той днес, 16 февруари 2018 г., по време на конференцията по сигурност, провеждаща се в момента в Мюнхен.

Меню