Ден на отворените врати във Враждебна

1K прочитания

Във връзка с Международният ден на авиацията и космонавтиката и 40-ата годишнина от космическия полет на първия български космонавт Георги Иванов, на 12 април 2019 г. (петък) 16-та транспортна авиогрупа Враждебна ще отвори врати за посетители. Това съобщиха оттам.

Отворените врати ще продължат от 10,00 до 15,00 часа. Ще бъде организиран статичен показ на авиационна техника, специална техника, стрелково оръжие и екипировка. Гостите ни ще могат да влизат в кабините на военно-транспортните самолети.

В диапазона от 10,30 до 10,50 часа посетителите ще имат възможност да наблюдават няколко захода на малка височина на самолет C-27J Spartan над летище София, кацането на самолета и рулирането на самолетната стоянка на авиогрупата.

Транспортната авиогрупа се намира в северния район на летище София. Достъпът до нея става по ул. „8-ма”, пресечка на бул. Ботевградско шосе.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството прие решение за откриване на ВВВУ
Следваща публикация
Свободен вход в авиационния музей за 12 април
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Представят антология с поезия писана от авиатори

На 10 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:30 ч., в Зала 1 на Централния военен клуб – София, ще бъде представена антологията „Поети, родени да летят“. Организатори са Командването на ВВС, Българското астронавтическо дружество – Пловдив и Издателство „Вион“.

Македонски пилоти възстановиха подготовката си на Ми-24 у нас

В периода 12 – 16 март 2018 г., в съответствие със Споразумение за сътрудничество подписано през 1999 г. между МО на България Македония във военно формирование 32040 – Крумово се проведе обучение за възстановяване на летателната подготовка на летателен състав от Въоръжените сили на Македония на вертолет Ми-24В след продължително прекъсване на полетите. Това съобщиха от МО.

Меню