Ден на отворените врати във Враждебна

1K прочитания

Във връзка с Международният ден на авиацията и космонавтиката и 40-ата годишнина от космическия полет на първия български космонавт Георги Иванов, на 12 април 2019 г. (петък) 16-та транспортна авиогрупа Враждебна ще отвори врати за посетители. Това съобщиха оттам.

Отворените врати ще продължат от 10,00 до 15,00 часа. Ще бъде организиран статичен показ на авиационна техника, специална техника, стрелково оръжие и екипировка. Гостите ни ще могат да влизат в кабините на военно-транспортните самолети.

В диапазона от 10,30 до 10,50 часа посетителите ще имат възможност да наблюдават няколко захода на малка височина на самолет C-27J Spartan над летище София, кацането на самолета и рулирането на самолетната стоянка на авиогрупата.

Транспортната авиогрупа се намира в северния район на летище София. Достъпът до нея става по ул. „8-ма”, пресечка на бул. Ботевградско шосе.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството прие решение за откриване на ВВВУ
Следваща публикация
Свободен вход в авиационния музей за 12 април
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две компании дават оферти за поддръжка на L-39

Българска и чешка компания са поканени да дадат оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Това се чете от протокола на комисията, публикуван на 24 юли 2018 г.

Правителството заговори за пренасочване на военни вертолети към медицински и противопожарни задачи

Премиерът Бойко Борисов заговори за пренасочване на военни вертолети към изпълнение на медицински и противопожарни задачи. Това заяви той на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 18 януари 2018 г.

Меню