Руските авиокомпании не са доволни от самолетите местно производство

1 прочитания
alt

Водещи руски авиокомпании имат сериозни забележки към новото поколение пътнически самолети руско производство, които те експлоатират. Това става ясно от публикация в руския бизнес вестник „КоммерсантЪ”.

Сергей Белов, генерален директор на авиокомпанията „Россия” изразил пред вестника сериозните си забележки към Ан-148. По неговите думи към производителя са заявени серия от дефекти, които той ги определя като технически недостатъци на конструкцията, сред които и бавно спускане на шасито, не добра херметизация на люковете и проблеми в работата на двигателя. По думите на Белов през 2011 г. е имало 390 забавени полети, поради технически проблеми свързани с Ан-148. Белов критикува производителя, че отговаря бавно на запитванията от авиокомпанията, като дава пример за Ан-148 на компанията, който е престоял на земята шест месеца в чакане на технически бюлетин от производителя. Това не са първите критики на „Россия” към самолета. Компанията експлоатира шест Ан-148-100В, които се експлоатират основно по вътрешни руски линии.

С критични бележки към SSJ-100 е цитиран и Константин Мохна, главен инженер на „Аерофлот”. По неговите думи SSJ-100 се отличава с доста по-ниска надеждност в сравнение с самолетите Boeing и Airbus, които компанията експлоатира от години. По думите на Мохна надеждността на SSJ-100 е с между 17% и 45% по-ниска в сравнение с другите типове на авиокомпанията. Той също така критикува и след продажбената поддръжка от страна на производителя, като дава за пример, че едва 56% от поръчаните части са пристигнали на време, а 13% от поръчките въобще не са били изпълнени. „Аерофлот” експлоатира шест SSJ-100 от общо поръчани 30 машини.  

Свързани теми

Предишна публикация
България ер показа новия Embraer E-190
Следваща публикация
Европейската аероиндустрия е против въглеродния данък
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню