Русия не е доволна от Ил-476

3 прочитания
alt

Военно-транспортния самолет Ил-476 (известен и като Ил-76МД-90А) не отговаря на изискванията на ВВС на Русия. Това е съобщил източник в Министерството на отбраната пред вестник „Известия”.

Според източника, самолетът който трябва да полети през октомври, тотално не отговаря на военните изисквания по отношения на бордното оборудване и практически това представлявал стандартен цивилен транспортен самолет.

При Ил-476 няма система за самозащита, система за разхвърляне на топлинни капани и диплони отражатели, система за предупреждение за обстрел, оръдейна установка в кърмата, както и система за пускане в полет на тежки товари. Всички тези изисквания са били заложени в техническите изисквания на ВВС. Според източника на „Известия” всички тези неща трябва да се интегрират още в фазата на проектиране.

От корпорация „Илюшин” са се оправдали с това, че окончателните технически изисквания към Ил-76 са получени едва в края на юли 2012 г. Според корпорацията част от изискваните системи дори още не са били създадени.   

Свързани теми

Предишна публикация
Швейцария и Швеция се споразумяха за Gripen E/F
Следваща публикация
Швейцарският парламент критикува Gripen, но даде път на проекта
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню