Президентът Плевнелиев: ВВС имат нужда от нова техника

0 прочитания
alt

„Както и аз, така и Министерство на отбраната, и цялото правителство съзнаваме, че българската авиация има нужда от нова техника, по-добри условия за подготовка, от повече гориво и повече летателни часове.”, – това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на новата експозиция на музея в Крумово, предаде агенция „Фокус”.

Плевнелиев каза още, че приветства досегашните усилия на Министерство на отбраната и ръководството на ВВС в тази посока и като върховен главнокомандващ стои плътно зад тях. По думите му – добрата подготовка на авиацията ще мотивира повече млади хора да посветят бъдещето си на тази достойна професия. Българската авиация освен че има славно минало, ни сочи и бъдещето отвъд планетите, които познаваме. Нека България да я позиционираме там, а не в миналото, добави президентът. 20 млн. лева гарантирано ще бъдат за гориво, каза още президентът и това ще може да се повиши и броят на летателните часове с 10 – 15 %.

„Пловдив има нужда от нов музей на авиацията в центъра на града”, – това добави още президентът Плевнелиев. Необходимо е повече хора да имат достъп до славното авиационно минало на България, добави той и каза, че президентската институция и правителството ще направят всичко възможно за реализирането на тази идея, като това ще бъде вторият етап от неговите усилия. Росен Плевнелиев инициира реставрирането на един от малкото запазени в света хидроплани Arado  Ar 196. Той бе реставриран по инициатива на президента с помощта на спонсори. 3000 лева лично негови средства са дадени за реставрация. Реставрирани са и още девет експоната в музея в Крумово.  

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ангелов: През 2014 г. получаваме новите изтребители
Следваща публикация
МО ще избере новия изтребител без състезателна процедура
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню