WizzAir ще лети София – Варна

9 прочитания

Нискотарифната авиокомпания WizzAir ще лети ежедневно до Варна от март 2017 г. Това съобщи на пресконференция, днес 16 септември 2016 г. търговският директор Джордж Михалопулос.

Търговският директор обяви още една нова дестинация от София до Катания, на италианския остров Сицилия. И двата нови маршрута тръгват от 26 март 2017 г. и билетите са вече в продажба, показва сайтът на авиокомпанията.

С полета до Варна WizzAir започва пряка конкуренция с “България Ер”, която има по три ежедневни полета до морската столица. С цената от 29,99 лв., която предлага в момента, авиокомпанията се конкурира пряко и с наземния транспорт по този маршрут – влакове и автобуси.

WizzAir повиши прогнозата си за ръст на продажбите на билети в България до 2,7 млн. и определи като най-важни за нея дестинации Париж, Лондон и Айндхофен, съобщава Bloomnerg TV Bulgaria. Михалопулос каза още, че екипът му работи по „всички възможности за България” и региона. Компанията увеличава капацитета си за България с 42%. От ноември декември 2016 г. базира в София седем самолета – четири А320 и три А321.

Новият А321 е самолет, който „ще промени правилата на играта” с 10-15% понижение на разходите, каза Михалопулос.

Догодина в България авиокомпанията ще лети до три летища – София, Варна и само от Бургас полетите ще са сезонни. Компанията летеше София-Варна до 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
L-39 „Албатрос“ – 30 години в служба на България
Следваща публикация
Ден на кухия ПР
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню