Белгия спря полетите със своите C-130H

2 прочитания

Полетите с военнотранспортните самолети C-130H от състава на белгийските въоръжени сили са спрени, поради технически трудности с тях. Това съобщава IHS Jane’s.

Планира се спирането на полетите да бъде в рамките на две седмици, но то може да се удължи. Причината за спирането на полетите е ненормална работа на системата за управление на самолета. По-рано през годината са станали няколко инцидента, свързани със системата за управление, които за щастие са се разминали без сериозни последици.

За разрешаване на проблема са ангажирани специалисти от Lockheed Martin и местната компания Sabena Aerospace, която извършва поддръжката на типа.

Белгийското МО се надява на бързо разрешаване на проблемите с типа, защото белгийските C-130 са задействани по няколко международни операции в Африка.

Белгия експлоатира 11 броя C-130H, които се числят към 20-та тактическа транспортна ескадрила, базирана край Брюксел.

През 1972 г. Белгия поръчва 12 броя нови C-130H. Един катастрофира през 1996 г., а друг изгаря на земята през 2006 г. Междувременно от САЩ е купен употребяван C-130 през 2009 г. Самолетите са модернизирани и с удължен ресурс. Трябва да се експлоатират до 2020 г., след което ще бъдат заменени от седем броя A400M.

Свързани теми

Предишна публикация
Стана ясно какво включва мегаоръжейната сделка между САЩ и Саудитска арабия
Следваща публикация
Airbus призовава Франция да се включи в създаването на бъде европейски изтребител
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню