„Комисията „Gripen” изслушва бивши министри на отбраната

2 прочитания

Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет към Народното събрание ще изслуша трима бивши военни министри. Това стана ясно от публикувания дневен ред за следващото заседание на т.нар. „Комисия „Gripen”.

Следващото заседание ще стане факт на 19 юли 2017 г. и първа точка от дневния ред е изслушването на трима бивши редовни военни министри – Аню Ангелов – министър на отбраната в периода 2010 – 2013 г., Ангел Найденов – министър на отбраната в периода 2013 – 2014 г. и Николай Ненчев – министър на отбраната в периода 2014 – 2017 г.

Изслушването на Ненчев може да се окаже особено интересно. В последните месеци той не пести критиките си към избора на междуведомствената комисията и разпространява различни не особено точни квалификации към шведското предложение. Освен това Ненчев е в особено тежки отношения с президента Радев.

В същото време запитванията за даване на оферта (RFP), които бяха изпратени в началото на декември 2016 г. заминаха с подписа на Ненчев, който тогава бе военен министър и реално той носи последната отговорност за съдържанието на документа.

Свързани теми

Предишна публикация
Заместник-министър Запрянов: За изтребителя ще чакаме комисията на парламента
Следваща публикация
ВВС изпълни донорска задача
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню