Заместник-министър Запрянов: За изтребителя ще чакаме комисията на парламента

2 прочитания

„Ще изчакаме комисията да си свърши работата и след това ще продължим”, така отговори на въпроса какво се случва с новия изтребител заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант о.р. Атанас Запрянов днес, 14 юли 2017 г. в авиобаза Граф Игнатиево.

„Трябва да се види по тази процедура какво ще ни препоръчат и какво ще решат. Знаете, че парламентът може да реши всичко. Може да каже продължавайте с това състезание, продължавайте с това класиране. Както взеха решение да дадат 1,5 млрд. да започнем, така и ще вземат решение да продължим”, обясни още заместник-министъра на отбраната.

Според Запрянов т.нар. „Комисия „Gripen” трябва да каже, кога ще приключи работата си, но по неговите оценки това ще стане през септември.

„Ще се запознаят с всички процедури и етапи от 2009 г. насам. Ако има грешки и пропуски ще се коригират, ако всичко е наред – продължаваме”, каза в заключение заместник-министър Запрянов.

Това е поредната ясна индикация, че правителството няма да взима никакви решения по въпроса за придобиване на нов боен самолет до приключване на работата на временната комисия към Народното събрание. Тя има мандат от два месеца, но е стандартно подобни временни комисии да продължават работа и по-дълго.

В същото време, отново днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че по проекта няма забавяния.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианските изтребители бяха сертифицирани за изпълнение на „ер полисинг” над България
Следваща публикация
„Комисията „Gripen” изслушва бивши министри на отбраната
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню