Български Ми-17 ще помага за пожарогасене в Черна гора (допълнена)

7 прочитания

Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили ще се включи в гасенето на пожарите в Черна гора. Машината вече е пристигнала в столицата на страната Подгорица. Това съобщиха от МО.

Късно снощи (18 юли 2017 г.) машината е пребазирана от Шабла, където участва в международното учение „Шабла 2017“, в 24-та авиобаза Крумово и се извършват необходимите технически и административни процедури. Днес в 12,45 часа вертолетът, заедно с 11 военнослужещи от състава на ВВС, е излетял от летище София.

Използването на летателната техника от авиобазата в Крумово за погасяване на пожарите в Черна гора се налага заради труднодостъпния пресечен терен. Черна гора поиска международна помощ за справяне с бедствието. Предстои включването на машината и екипажът ѝ в пожарогасенето.

Вчера, след разговор между президентите на България и Черна гора Румен Радев и Филип Вуянович и по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, е решено България да подпомогне със специализирана техника усилията за погасяване на пожарите, които застрашават и населени места.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air няма да взима допълнителни пари за голям ръчен багаж
Следваща публикация
Изтребителната авиация стреля на „Шабла 2017” (допълнена)
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню