easyJet пуска линия София – Единбург

8 прочитания

Нискотарифната авиокомпания easyJet продължава да инвестира в България и обяви днес, 1 август 2017 г., нов маршрут от летище София до Единбург, който представлява първата директна връзка между двата града.

Линията ще бъде изпълняван със самолет А320 два пъти седмично (вторник и събота) през зимния сезон и ще продължи до 14 април 2018 г.

easyJet очаква да превози около 10 000 пътници през първата зима на дейност по този маршрут. Полетите са в продажба от днес на easyjet.com, в мобилното приложение на компанията и в глобалната дистрибуционна мрежа.

Али Гейуд, директор за британския пазар на easyJet, заявява:

„Щастливи сме да обявим този нов маршрут днес. Новите полети ще предложат по-голям избор на шотландските ски туристи да прекарат зимните си ваканции в известните български зимни курорти, както и на българските пътницида посетят една от най-атрактивните европейски столици, известни със своето наследство, култура и фестивали. Сигурни сме, че този нов маршрут ще бъде популярно допълнение към текущата ни мрежа от летища.“

easyJet започна дейността си в България през 2007 г. и новият маршрут ще бъде шести в нейната мрежа до и от нашата страна. Авиокомпанията извършва целогодишни полети от София до Лондон Гетуик, Лондон Станстед и Манчестър и отскоро свързва летище Варна с Лондон Гетуик и Берлин Шьонефелд.

Свързани теми

Предишна публикация
Ми-17 замина да гаси горски пожари в Македония
Следваща публикация
Послaникът на Швеция очаква скорошни преговори за Gripen
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню