Крумово отбеляза 56 години от създаването си

66 прочитания

Днес, 1 ноември 2017 г. на територията на военно формирование 32040 – Крумово бяха тържествено отбелязани 56 години от създаването на 44-ти вертолетен авиационен полк, който се явява първата вертолетна авиационна част в България и чийто наследник е 24-та авиационна база. Това съобщиха от базата.

Честването започна в 10,30 часа с тържествен строй и приветствия. Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов изказа своята признателност към ветераните, командирите на полка и базата през годините, както и на всички бивши и настоящи военнослужещи, посветили най-хубавите си години и отдали способностите и опита си за развитието на вертолетната авиация на Република България. Той благодари на целия личен състав за положения труд, усърдието и високия професионализъм, които проявяват постоянно при изпълнение на служебните си задължения.

Приветствия бяха поднесени от Началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и Командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

„Въпреки ресурсните ограничения, липсата на части, отлаганата с години модернизация – всичко това, което обезсърчава и изпитва волята на всеки воин да се доказва в професията, вие ежедневно показвате, че искате и можете да изпълнявате отлично функциите и задачите си, да се мерите по качества с колегите си от държави с много по-голяма финансова осигуреност и техническа обезпеченост“, заяви началникът на отбраната.

Генерал Боцев акцентира върху значимия принос на 24-а авиационна база към изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили. Той оцени високо участието на екипажи през изминалото лято в овладяването на пожарите в районите на Бургас и Кресна, както и при потушаване на огнената стихия в Република Македония и на територията на Черна гора. Началникът на отбраната отбеляза и достойното представяне на личния състав на авиобазата в национални и международни учения и тренировки.

Беше прочетен поздравителен адрес от Министъра на отбраната господин Красимир Каракачанов. Със заповеди на Началника на отбраната, Командира на ВВС и Командира на 24-та авиационна база бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Последва поднасяне венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти от вовнно формирование 32040.

На празника присъстваха гости от Командването на Военновъздушните сили, командири на военни формирования от Българската армия, представители на държавните и местни органи на управление на Пловдив и региона, на неправителствени организации, патриотични съюзи и на бизнес средите от областта, както и бивши командири на авиобазата и ветерани.

Гостите имаха възможността да разгледат статичен и да наблюдават динамичен показ на авиационна техника. Вертолетите и екипажите от авиобазата демонстрираха различни типове задачи, сред които: въздушно разузнаване с вертолет Bell 206, прикриване и осигуряване с вертолет Ми-24, десантиране по способа „бързо въже” и медицинска евакуация от висене с вертолет AS 532 Cougar и пожарогасене с подвесна система за гасене на пожари и ексфилтриране по способа „чепаре” с вертолет Ми-17.

Свързани теми

Предишна публикация
ГЕРБ пита министър Каракачанов изпълнява ли препоръките на „Комисията „Gripen”
Следваща публикация
Валери Симеонов с политически цирк относно парите за нов изтребител
66 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

България е близо до подписване на нов договор за логистика за C-27J

България е близо до подписване на нов договор за логистична поддръжка за военно-транспортните самолети C-27J Spartan, се похвалиха от МО, но новият договор ще бъде по-скромен от този, който действаше между 2012 и 2017 г., съобщават източници на АЕРО.

ВВС тренира със Сухопътни войски

За повишаване подготовката и подобряване на взаимодействието между формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили,…

Airbus Helicopters вижда пазар за близо 22 000 нови вертолета

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopter вижда пазар за почти 22 000 нови вертолета в цивилния и парацивилния пазар (правоохранителни органи, търсене и спасяване и медицинска евакуация). Машините ще бъдат продадени в следващите 20 години.

Меню