ВВС успешно транспортираха бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ

42 прочитания

Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава на ВВС днес, 30 януари 2023 г., изпълни полет от летище Варна до летище София за транспортиране на 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ.

Военно-транспортният самолет C-27J Spartan, оборудван със специален кувьоз и необходимата животоспасяваща апаратура, излетя в 10,47 часа от София. Във Варна бебето беше поставено в кувьоза и наблюдавано по време на обратния полет към столицата от медицински екип от УМБАЛ „Токуда“.

Полетът беше изпълнен в усложнена метеорологичната обстановка – обледеняване и мъгла. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, и борден инженер – капитан Митко Гергов.

Авиомедицинската евакуация беше изпълнена по искане на Министерството на здравеопазването след разрешение на министъра на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС помогнаха при донорска ситуация
Следваща публикация
Стартира приема за ВВВУ
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Български C-27J прибра двама сънародници пребивавали в Китай (обновена със снимки)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на ВВС на България изпълни задача по транспорт на двама български граждани от Франция до София. Те бяха евакуирани от китайския град Ухан, където върлува новият коронавирус.

Учебно-методически сбор по безопасност на полетите във ВВС

В съответствие с План за дейността на Военновъздушните сили през учебната 2019 г. и в изпълнение на заповед на командира на ВВС на 8 и 9 април 2019 г. в Боровец се провежда учебно-методически сбор по безопасност на полетите под ръководството на генерал-майор Цанко Стойков. Това се съобщава от ВВС.

Меню