ВВС успешно транспортираха бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ

42 прочитания

Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава на ВВС днес, 30 януари 2023 г., изпълни полет от летище Варна до летище София за транспортиране на 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ.

Военно-транспортният самолет C-27J Spartan, оборудван със специален кувьоз и необходимата животоспасяваща апаратура, излетя в 10,47 часа от София. Във Варна бебето беше поставено в кувьоза и наблюдавано по време на обратния полет към столицата от медицински екип от УМБАЛ „Токуда“.

Полетът беше изпълнен в усложнена метеорологичната обстановка – обледеняване и мъгла. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, и борден инженер – капитан Митко Гергов.

Авиомедицинската евакуация беше изпълнена по искане на Министерството на здравеопазването след разрешение на министъра на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС помогнаха при донорска ситуация
Следваща публикация
Стартира приема за ВВВУ
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС отново търси да купи Bambi Bucket

Военновъздушните сили на България са стартирали нова процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на две системи за гасене на пожар Bambi Bucket. Предишната процедура за това се провали през октомври.

Заместник-министър Запрянов: Генерал Стойков и неговия екип определиха орязването на пакета за F-16

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който бе натоварен с преговорния процес, заяви, че орязването по проекта за покупка на F-16, е плод на преценка на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това Запрянов каза днес, 11 юли 2019 г., в сутрешния блок на bTV.

Меню