ВВС успешно транспортираха бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ

38 прочитания

Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава на ВВС днес, 30 януари 2023 г., изпълни полет от летище Варна до летище София за транспортиране на 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ.

Военно-транспортният самолет C-27J Spartan, оборудван със специален кувьоз и необходимата животоспасяваща апаратура, излетя в 10,47 часа от София. Във Варна бебето беше поставено в кувьоза и наблюдавано по време на обратния полет към столицата от медицински екип от УМБАЛ „Токуда“.

Полетът беше изпълнен в усложнена метеорологичната обстановка – обледеняване и мъгла. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, и борден инженер – капитан Митко Гергов.

Авиомедицинската евакуация беше изпълнена по искане на Министерството на здравеопазването след разрешение на министъра на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС помогнаха при донорска ситуация
Следваща публикация
Стартира приема за ВВВУ
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът се гневи, че „те” нито нови самолети са купували, нито старите са ги ремонтирали.

Премиерът Бойко Борисов се е отдал на неясно насочен гняв във връзка със ситуацията с военната ни авиация. Това е станало на правителственото заседание, провело се на 28 ноември 2018 г. За това се чете в публикуваната стенограма от заседанието.

Меню