Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

33 прочитания

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

„Имало е технически проблеми, като един от тях е бил ненадеждни показатели на скоростта. Причините за инцидента все още се разследват и всички работим за изясняване на случая”, заявява председателя на борда за разследване на авиационни инциденти в Индонезия Харьо Ситмико, цитиран от Reutrs.

Той е заяви, че в момента се преглежда цялата налична информация, включително и записите от разговорите между РВД и полет JT610. Ситмико е помолил индонезийското общество да предостави допълнителна информация, включително и от очевидци, както и от пасажерите пътували на предпоследния полет.

Неофициалната информация от сайта FlightRadar24 показваше, че предпоследния полет на катастрофиралия 737 е преминал при странни параметри на полета, включително летена на осезаемо по-малка височина и резки промени в скоростта и височината. Пътници на този полет, който е бил между ваканционния остров Бали и столицата Джакарта, съобщават, че по време на полета е имало и проблеми с климатичната система и осветлението на борда.

Този полет е приключил в 10,55 часа на 28 октомври, а машината е излетяла за фаталния си полет на другата сутрин в 06,20 часа. Има неофициална информация, че по самолетът се е работило цяла нощ.

189 души загинаха на борда на Boeing 737 на Lion Air, който се разби малко след излитането си от международното летище на Джакарта. Това е първата катастрофа с новото поколение Max, което влезе в търговска експлоатация преди по-малко от 18 месеца.

Свързани теми

Предишна публикация
Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air
Следваща публикация
Новата генерация за стари клиенти
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Японски F-35A изчезна над Тихия океан

Изтребител F-35A от състава на японските ВВС изчезна над Тихия океан по време на тренировъчна задача. Стартирана е операция по търсене и спасяване. Това стана днес, 9 април 2019 г.

Лек самолет се разби край Шумен

Лек двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole се разби днес, 22 август 2018 г., край летището на град Шумен. При инцидента са пострадали двамата души намиращи се на борда му.

Ми-8 катастрофира в Сибир

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Меню