Нов случай на откраднат самолет в САЩ

17 прочитания

Нов случай на откраднат самолет в САЩ завърши с катастрофа с един загинал. Новият инцидент е от 13 август 2018 г. и е свързан с кражба на малък бизнесджет и разбиването му в предградие в близост до Солт Лейк Сити.

Машината се е разбила пред къща около 02,30 часа местно време. Катастрофиралият самолет е Cessna Model 525 CitationJet (цивилна регистрация N526CP). На борда му се е намирал само един човек, който е загинал. Къщата до която се е разбила машината е пострадала от избухналия пожар, но няма ранени или загинали на земята.

Местната полиция в идентифицирала намиращия се на борда на самолета човек като 47-годишния Дуейн Яуд. Часове, преди той да разбие самолета, Яуд е бил арестуван за нападения над съпругата си.

По-късно той е бил освободен под парична гаранция и се е отправил към летището Спаниш Форк, от където е откраднал бизнесджета Cessna CitationJet, който е бил собственост на компания, в която Яуд е бил пилот.

Няколко минути след като Яуд излита от Спаниш Форк той се врязва в предния двор на къща в предградието Пейсън, край Солт Лейк Сити. Къщата е принадлежала на него и съпругата му и в момента на инцидента в нея е била тя и едно от децата им.

Инцидентът става само три дни, след като служител в авиокомпания открадна турбовитлов регионален самолет Q400 от летище край Сиатъл и час полет го разби в остров в залива Пюджит. И тогава, единственият загинал бе намиращият се на борда пилот.

Свързани теми

Предишна публикация
Blue Angels преминават на Super Hornet
Следваща публикация
Доставките на F-35 за Турция са блокирани
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

HH-60 катастрофира в Ирак

Вертолет HH-60G Pave Hawk от състава на ВВС на САЩ е катастрофирал вчера, 15 март 2018 г., в Ирак. Загинали са всички намиращи се на борда му седем души.

Cougar от състава на ВВС претърпя инцидент в Пловдивско (обновена)

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на българските ВВС е преминал днес, 21 август 2018 г., през далекопровод с високо напрежение в района на град Стамболийски, Пловдивско. При инцидента няма пострадали, но машината е сериозно повредена.

Катастрофата със Суперджет 100 поставя фокуса на процедурите по евакуация

Катастрофата със Суперджет 100 на Аерофлот, при която загинаха 41 души поставя фокуса върху процедурите по евакуация на пасажерите и върху поведенческия им модел, който ги кара да взимат със себе си своя ръчен багаж. Това пише известният експерт по авиационна безопасност Дейвид Камински-Мароу, в своя аналитичен коментар за Flightglobal.

Меню