Нов случай на откраднат самолет в САЩ

18 прочитания

Нов случай на откраднат самолет в САЩ завърши с катастрофа с един загинал. Новият инцидент е от 13 август 2018 г. и е свързан с кражба на малък бизнесджет и разбиването му в предградие в близост до Солт Лейк Сити.

Машината се е разбила пред къща около 02,30 часа местно време. Катастрофиралият самолет е Cessna Model 525 CitationJet (цивилна регистрация N526CP). На борда му се е намирал само един човек, който е загинал. Къщата до която се е разбила машината е пострадала от избухналия пожар, но няма ранени или загинали на земята.

Местната полиция в идентифицирала намиращия се на борда на самолета човек като 47-годишния Дуейн Яуд. Часове, преди той да разбие самолета, Яуд е бил арестуван за нападения над съпругата си.

По-късно той е бил освободен под парична гаранция и се е отправил към летището Спаниш Форк, от където е откраднал бизнесджета Cessna CitationJet, който е бил собственост на компания, в която Яуд е бил пилот.

Няколко минути след като Яуд излита от Спаниш Форк той се врязва в предния двор на къща в предградието Пейсън, край Солт Лейк Сити. Къщата е принадлежала на него и съпругата му и в момента на инцидента в нея е била тя и едно от децата им.

Инцидентът става само три дни, след като служител в авиокомпания открадна турбовитлов регионален самолет Q400 от летище край Сиатъл и час полет го разби в остров в залива Пюджит. И тогава, единственият загинал бе намиращият се на борда пилот.

Свързани теми

Предишна публикация
Blue Angels преминават на Super Hornet
Следваща публикация
Доставките на F-35 за Турция са блокирани
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого

Днес, 26 май 2019 г., стана пореден тежък инцидент със самолет от т.нар. „лека авиация“, при който загинаха двама души. В рамките на два месеца това е третата катастрофа в българската лека авиация, като загиналите са общо осем. 

B-1B се разби при кацане

Стратегически бомбардировач B-1B от състава на ВВС на САЩ се разби при опит за кацане…

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Спешен преглед двигателите GP7200 на A380

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) е разпоредила спешна инспекция на всички двигатели GP7200. Трябва да бъде извършен визуален преглед на главината на степента за ниско налягане (вентилатора).

Меню