Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

50 прочитания

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

Инцидентът е станал в 13,34 часа, когато самолетът Cessna Citation Sovereign е кацал на бургаското летище. По неизвестни причини, машината е излязла от полосата и е спряла в тревата встрани от пистата.

При инцидента няма пострадали сред намиращите се на борда трима души от екипажа. Материалните щети по бизнесджета са минимални.

Излезлият от пистата самолет носи турска гражданска цивилна регистрация TC-OYD, сериен номер 680-0344, опериран от турската компания Boydak Air. Не е известно от къде е идвала машината.

Веднага след инцидента летище Бургас е било затворено. Полетите са пренасочвани към Варна или са останали на холдинг. Летището е възстановило операциите си в 14,30 часа.

Снимки от инцидента може да видите тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air отново спира полетите София – Варна
Следваща публикация
Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Аварира Ми-171 на македонската полиция

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

Няколко страни спряха полетите с 737 Max след катастрофата в Етиопия

Авиационните власти в Китай и Индонезия наредиха на операторите в тези страни да спрат полетите с Boeing 737 Max до изясняването на причините за вчерашната катастрофа с типа в Етиопия. Отделно, още два други оператора обявиха, че няма да летят с типа.

Hürkuş-B се разби в Турция

Турбовитлов учебно-тренировъчен самолет TAI Hürkuş-B се разби в Турция. Екипажът се е катапултирал успешно. Това…

Достигнаха до останките на катастрофиралия лек самолет в Македония

Спасителните и разследващи екипи са достигнали до останките на катастрофиралия в Македония лек самолет Cessna P210N. Потвърдена е смъртта на всички четирима намиращи се на борда, както и че те са български граждани.

Екипажът на катастрофиралия Ми-17 е имал 17 – 18 часа във въздуха от началото на годината

Командирът на катастрофиралия вертолет Ми-17 капитан Пламен Панталеев е имал 18 часа нальот от началото на годината, а вторият пилот капитан Стоян Неделчев е имал 17 часа. Това бе съобщено на брифинг на командването на ВВС, който се проведе днес, 12 юни 2018 г. Въпреки мизерният им нальот, за сега водеща е версията за технически отказ.

Меню