Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

48 прочитания

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

Инцидентът е станал в 13,34 часа, когато самолетът Cessna Citation Sovereign е кацал на бургаското летище. По неизвестни причини, машината е излязла от полосата и е спряла в тревата встрани от пистата.

При инцидента няма пострадали сред намиращите се на борда трима души от екипажа. Материалните щети по бизнесджета са минимални.

Излезлият от пистата самолет носи турска гражданска цивилна регистрация TC-OYD, сериен номер 680-0344, опериран от турската компания Boydak Air. Не е известно от къде е идвала машината.

Веднага след инцидента летище Бургас е било затворено. Полетите са пренасочвани към Варна или са останали на холдинг. Летището е възстановило операциите си в 14,30 часа.

Снимки от инцидента може да видите тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air отново спира полетите София – Варна
Следваща публикация
Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла
48 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Окончателният доклад около изчезването на MH370 дава малко нова информация

Малайзия публикува днес, 30 юли 2018 г. окончателния доклад около изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines, но в него има много малко нова информация, а основният извод остава непроменен – самолетът е умишлено отклонен от курса, но неизвестно от кой и как.

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Меню