LOT набира пилоти и кабинен състав

879 прочитания

Полският национален превозвач LOT стартира програма за набиране на пилотски и кабинен състав за своите бази във Варшава и Будапеща. Преминалите през подбора екипажи ще получат типова квалификация (type rating) за сметка на авиокомпанията. Това съобщиха от LOT.

LOT планира да предложи стартиране на програма за типова класификация през юни 2019 г. за кандидати от цяла Европа, в това число България, Румъния, Република Чехия, Словакия и Словения.

В началото на следващата седмица започва провеждане на открити събирания в няколко европейски държави, в това число България, Румъния, Хърватска, Република Чехия и Словакия. На всяка от тези срещи ще присъстват представители на LOT, които да представят по-подробно условията за работа в авиокомпанията.

Срещата в България ще се състои на 18 март 2019 г. в София в хотел Best Western Premier, намиращ се на бул. Брюксел 11, от 15,30 часа.

LOT търси командири и втори пилоти за самолетите си Bombardier Q400 и Embraer 170/190 и втори пилоти за Boeing 787 Dreamliner. Авиокомпанията поема курса за типова класификация на пилоти с лиценз и притежаващи изисквания за летателен стаж.

От LOT заявяват, че това е само началото на кариерата на новите пилоти и поради непрекъснатото разрастване на авиокомпанията, кандидатите, приети за къси полети могат да се преквалифицират в рамките на три до пет години на самолети Boeing 737 и Boeing 787.

Кандидатите за командирска позиция трябва да отговарят, наред с другите неща, на следните критерии: да притежават валидно свидетелство за пилот на търговска авиация, валидно свидетелство за медицинска годност първи клас, летателен опит от най-малко 3000 часа, в това число най-малко 1000 часа като командир на многочленни екипажи, владеене на английски език ниво 5 (скала ICAO), и право да работят в ЕС. LOT прилага правило за ползване на английски език в пилотските кабини на борда на самолетите си, което означава, че не се изисква владеене на полски език. От тези, които кандидатстват за длъжност втори пилот, се изисква да разполагат със свидетелство за пилот на търговска авиация и минимално общо летателно време от 200 часа.

LOT също така членове на кабинния екипажи за базата си в Будапеща. Понастоящем повече от 1300 души работят като стюарди за LOT.

Според FlightGlobal, LOT е понастоящем най-динамично разрастващата се авиолиния в Европа. Миналата година тя е превозил близо 9 млн. пасажери, т.е. с 25% повече от предишната година. Дружеството планира да достигне нивото от 10 млн. през 2019 г. Превозвачът предлага повече от 111 полета по редовни линии.

Повече информация може да се намери на сайта на авиокомпанията.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed очаква българските F-16 да бъдат доставени през 2023 г.
Следваща публикация
И България въведе ограничения за Boeing 737 Max
879 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню