Слаб от към заявки трети ден на Бурже

5 прочитания

Едва 73 заявки за пътнически самолети бяха инкасирани в третия ден на авиосалона в Бурже. Въпреки това за сега събраните заявки са доста повече от предварително очакваното.

Към третия ден общите заявки обявени в рамките на изложението достигат 1121 с каталожна стойност от около $58,9 млрд.

Не е изненадващо, че 84% от всички тези заявки (или общо 938 самолета) са за тяснофюзелажни лайнери, 58 са за широкофюзелажни, 48 са за регионални джетове и 77 са за турбовитлови машини.

От всички заявки обявени до момента 214 са за смяна на поръчания тип. Това най-често са прехвърлени поръчки от по-малките членове на фамилията 737 MAX към най-новия MAX 10. Други 27 поръчки са били известни по-рано, но не е бил обявен клиента.

Заявките обявени днес не бяха в зрелищно големи количества, както първите два дни, но пък бяха от повече оператори и за по-разнообразни типове. Така например израелската авиокомпания El Al поръча два 787-8 и един 787-9. Wizz Air поръча 10 допълнителни A321, португалския оператор занимаващ се с отдаване на самолети на мокър лизинг Hi Fly поръча два A330-200 и доста други подобни.

Очакваше се, че обявените заявки на тазгодишното издания на Бурже ще са доста скромни, но за сега изглежда, че по обем те ще се доближат до изданието от 2015 и със сигурност ще са повече от тези обявени по време на миналогодишното изложение във Фарнбъроу.

Свързани теми

Предишна публикация
С 1224 заявки приключи изложението в Бурже
Следваща публикация
Интерес от пет авиокомпании за свръхзвуковия лайнер на Boom
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню