S7 подписа писмо за намерение за скъсения Суперджет 100

11 прочитания

Руският холдинг S7 е подписал писмо за намерение за покупката на до 75 броя от скъсената версия на регионалния самолет Сухой Суперджет 100. Това е станало в рамките на изложението Eurasia Airshow 2018, което се провежда в момента в Анталия, Турция.

S7 има намерение до края на 2018 г. да подпише твърд договор за 50 от скъсените Суперджет и запазване на опции за още 25 машини от същия тип. Доставките трябва да стартират през 2022 г. Ако тези намерения се реализират, S7 ще стане стартов клиент на новата модификация.

През февруари 2019 г. производителят на Суперджет 100 Гражданские самолёты Сухого (ГСС) взе решение да скъси самолета и да го оптимизира за превоз на 75 пасажери. В момента Суперджет 100 превозва стандартно 98 души в една класа.

Оценките са, че в Русия има пазар за 200 до 300 подобни машини, а експортният пазар възлиза на 3000 бройки.

Планира се новата версия на Суперджет 100 да използва максимално много оборудване руско производство. Новият вариант ще бъде с около 10 – 15% по-лек (планира се увеличаване на делът на композитните материали), ще има подобрена аеродинамика и ще има 5% по-ниски горивни разходи за превоз на един пасажер.

Очаква се новият модел да полети през 2021 г.

Президентът на ГСС е заявил, че има сериозен интерес към новия вариант от правителствения отряд „Россия”, както и от руското МО. Общо техният интерес е за 40 – 50 самолета.

Холдингът S7 притежава авиокомпанията S7 Airlines, която към момента експлоатира 86 пътнически самолети от различни типове. 17 от тези машини са Embraer E-170, които са конфигурирани за 78 пасажера и които могат да се заместят от скъсените Суперджет 100.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция одобри програмата за модернизация на F-16
Следваща публикация
Показаха нов европейски БЛА
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първият сериен Су-57 е почти готов

Първият сериен изтребител от следващо поколение Су-57 е почти готов. Това съобщи заместник-министъра на отбраната на Русия Алексей Криворучко, цитиран от ТАСС.

Boeing и Embraer правят джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer постигнаха споразумение за създаване на джойнтвенчър, който ще поеме производството на пътнически самолети на бразилската компания. В новото обединение Boeing ще има контролен пакет.

Аерофлот поръчва още 100 броя Суперджет 100

Руският национален превозвач Аерофлот е подписал договор за покупка на още 100 регионални пътнически самолета Сухой Суперджет 100. Машините ще започнат да се доставят от догодина.

Меню