Появи се снимка на руски нискозабележим безпилотен апарат

34 прочитания

В интернет се появи снимка на руския нискозабележим безпилотен апарат, който в момента се разработва по програмата „Охотник-Б”. Снимката е правена явно наскоро, а апаратът се намира на земята.

Безпилотният апарат е заснет отпред и от фотографията личи, че става въпрос за нискозабележима машина изпълнена по схемата летящо крило с един въздухозаборник.

Външният вид на апаратът строен по програмата „Охотник-Б” бе разкрит за първи път през по-миналото лято, когато неясна фотография на първия прототип или на пълномащабен макет се появи на презентация на руското МО.

Апаратът по програмата „Охотник-Б” се разработва от 2011 г. и по полуофициална информация с него работи конструкторското бюро „Сухой”. Отново по неофициална информация, индексът на апарата е С-70.

Очаква се първият полет на новия безпилотен апарат да стане факт през тази година.

Характеристиките на апарата за сега са неясни, но по някои косвени данни (например фактът, че колесникът му наподобява този използван от Су-57) може да се съди, че излитната му маса не е малка. През миналото лято се появи информация, че излетната маса на ще е в рамките на 18 – 20 тона, а масималната скорост до 1000 km/h.

Безпилотният апарат създаван по програмата „Охотник-Б” ще бъде предназначен за разузнавателни и ударни задачи.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus Helicopters с повече поръчки, но по-малко доставки за 2018 г.
Следваща публикация
Сингапур смята да замени F-16 с F-35
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ми-8 катастрофира в Сибир

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Премиерът отново заговори за съвместно производство с Израел на „дронове”

Премиерът Бойко Борисов отново заговори за възможността да се развие производство на безпилотни апарати заедно с Израел. Това изказване той направи днес, 1 ноември 2018 г., след срещата си с израелския си колега Бенямин Нетаняху.

САЩ поемат $46 до 60 млн. от цената на българските F-16

Съединените щати ще поемат между $45 и 60 млн. от цената за придобиване на осемте изтребителя F-16, но детайлите по тази военна помощ остават неясни. Това се разбра от думите на временно управляващия посолството на САЩ у нас Джъстин Фридман, по време на пресконференция проведена днес, 6 август 2019 г.

Меню