Великобритания ще експлоатира Gazelle поне до 2022 г.

24 прочитания

Airbus Helicopters получи договор за поддръжка на флота от вертолети Gazelle AH1 на въоръжение в армейската авиация на британската армия. Това съобщава Flightglobal.

Тригодишният договор е на стойност £15 млн. и ще осигури полети с вертолетите Gazelle AH1 до началото на 2022 г. Договорът има и клауза за удължаване с още три години, което може да осигури полети на типа до 2025 г.

По-рано през годината стана ясно, че британското МО е започнало предварителна работа по изготвяне на конкурс за намиране на заместник на 22-та вертолета Gazelle AH1, които са на въоръжение. Бе дадено да се разбере, че е възможно конкурсната процедура да се ускори.

Вертолетите Gazelle AH1 в момента се използват за въздушно разузнаване и свързочни задачи. Британската армия експлоатира типа от 1974 г. Общо са били придобити над 200 броя в три основни модификации.

Свързани теми

Предишна публикация
Работата по Ту-214Р приключва през тази година
Следваща публикация
Bell очаква да продаде UH-1Y в Чехия
24 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Норвежките ВВС счупиха чисто нов вертолет

Чисто новият спасителен вертолет AW101, който Кралските норвежки ВВС получиха преди седмица, е аварирал по време на наземни изпитания провели се днес, 24 ноември 2017 г. Няма пострадали.

Авиацията на Армия-2018

Отбранителното изложение или както официално се именува, „международен военно-технически форум“, се проведе от 22 до 26 август 2018 г. в конгресно-изложбения център „Патриот“ до Кубинка, недалеч от Москва, а авиационните демонстрации бяха на военното летище в Кубинка. Заедно с това се провеждаха и редовни демонстрации на сухопътна техника с бойни стрелби на близкия полигон Алабино.

Пенсионираха TH-67

Учебно-тренировъченият вертолет TH-67 Creek, който се използва от армейската авиация на САЩ, бе пенсиониран на…
Меню