Командирът на ВВС на посещение в Израел

37 прочитания

От 22 до 24 май 2018 г. командирът на Военновъздушните сили, генерал-майор Цанко Стойков, е на официално посещение в Израел. Това съобщават от ВВС.

Визитата е по покана на командира на израелските Военновъздушни сили, генерал-майор Амикам Норкин и включва участие в конференция на тема „Въздушното превъзходство като мост за регионална сигурност“.

В конференцията участват командири на Военновъздушните сили от 22 държави. С нейното провеждане ще бъде отбелязана 70-та годишнина от създаването на израелските ВВС.

В програмата е включено още официална среща с генерал-майор Амикам Норкин и ръководството на ВВС на Израел и посещение на израелска военновъздушна база с възможност за полет на учебно-тренировъчен самолет М346.

Визитата е отлична възможност за споделяне на идеи и обмен на гледни точки по проблеми от общ интерес, както и за разширяване на двустранното сътрудничество в рамките на нашите способности и дейности, се казва още в съобщението на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
МО се договори с Airbus Helicopters да прекрати арбитражното дело срещу употребяван вертолет
Следваща публикация
МО призна, че има сериозни проблеми в осигуряването на мисията „ер полисинг”
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво се казва в отговорите на МО към Президентството

Вчера, 24 юли 2019 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че повереното му министерство е изготвило 19-страници отговори на въпросите, които президентът Румен Радев отправи по сделката за покупка на F-16. Действително, снощи след 20 часа, на сайта на МО бе качен документ в pdf-формат, в който се съдържат 19 въпроса и отговори към тях.

Какво ново може да разберем по сделката за F-16 от този документ?

Меню