„Хели ер” с нова спасителна акция

13 прочитания

Българският авиационен оператор „Хели ер” днес, 10 август 2017 г., извърши нова спасителна акция в българските планини. Този път бе спасен ранен парапланерист във Витоша.

Парапланеристът е паднал в района на връх Ярловски Купен. Той е бил сам, но е успял да се свърже по радиото и да съобщи за инцидента и да каже, че е паднал по гръб има болки и не може да се изправи, като му е трудно да прецени дали е наранен гръбнакът му или става въпрос за нараняване на ребрата.

За спасяването на парапланериста е вдигнат вертолет AW109 на „Хели ер”. Поради сложното място на инцидента и липсата на площадка за кацане, пострадалият е бил вдигнат на борда с лебедка.

Парапланеристът след това е бил откаран в столичната МБАЛ „Света Анна“, която е оборудвана с вертолетна площадка точно до спешното си отделение. Не се съобщава състоянието на пострадалия.

Само преди 10 дни „Хели ер” извърши подобна спасителна акция в Пирин. Авиокомпанията оперират с два вертолета AW109K-2 предназначени за медицинска евакуация и мисии по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова спасителна акция за „Хели ер”
Следваща публикация
Концесията на летище Пловдив ще се забави заради обжалване
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

А109К-2 на Кончето в Пирин

Хеликоптер А109К-2 на авиационния оператор „Хели Ер“ изпълни превоз на товари на външно окачване на 2760 метра надморска височина в Пирин.

Меню