„Хели ер” с нова спасителна акция

0 прочитания

Българският авиационен оператор „Хели ер” днес, 10 август 2017 г., извърши нова спасителна акция в българските планини. Този път бе спасен ранен парапланерист във Витоша.

Парапланеристът е паднал в района на връх Ярловски Купен. Той е бил сам, но е успял да се свърже по радиото и да съобщи за инцидента и да каже, че е паднал по гръб има болки и не може да се изправи, като му е трудно да прецени дали е наранен гръбнакът му или става въпрос за нараняване на ребрата.

За спасяването на парапланериста е вдигнат вертолет AW109 на „Хели ер”. Поради сложното място на инцидента и липсата на площадка за кацане, пострадалият е бил вдигнат на борда с лебедка.

Парапланеристът след това е бил откаран в столичната МБАЛ „Света Анна“, която е оборудвана с вертолетна площадка точно до спешното си отделение. Не се съобщава състоянието на пострадалия.

Само преди 10 дни „Хели ер” извърши подобна спасителна акция в Пирин. Авиокомпанията оперират с два вертолета AW109K-2 предназначени за медицинска евакуация и мисии по търсене и спасяване.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Концесията на летище Пловдив ще се забави заради обжалване
Следваща публикация
Предлагат за орден летците предотвратили тежък инцидент
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню