Концесията на летище Пловдив ще се забави заради обжалване

2 прочитания

Един от тримата кандидати за концесиониране на летище Пловдив е подал жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), което със сигурност ще забави сериозно целия процес. Това съобщава седмичникът „Капитал”.

Дружеството ДЗЗД „Силк Роуд Пловдив Еърпорт“ не бе допуснато до отваряне на офертите от комисията на транспортното министерство. Обжалва се точно това решение, като не се иска от КЗК временна мярка за спиране на процедурата.

Решенията на комисията могат да бъдат в две посоки – да не уважи искането, а жалбоподателят да обжалва на две инстанции във Върховния административен съд или пък да го уважи и да върне процедурата от начало, което пък да бъде обжалвано от транспортното министерство. При всички случаи изборът на концесионер за летището за следващите 35 години засега се замразява, съобщава „Капитал”.

Другите два кандидата, чиито оферти бяха отворени, са китайският конгломерат HNA Group и пловдивското обединение „Консорциум Летище Пловдив“, съставено от „Тракия икономическа зона“ и автотранспортната ПИМК.

В жалбоподателя водеща роля със 75% участие има дружество „Принц фон Пройсен кепитъл лимитeд“, регистрирано в България. С по 12.5% дялове са българската „Ви Ел Жи консултинг“ и регистрираната в Кипър Pictet Capital.

Свързани теми

Предишна публикация
„Хели ер” с нова спасителна акция
Следваща публикация
Курсанти първи курс извършиха самостоятелен полет
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Всички кандидати са допуснати до участие в процедурата по избор на концесионер на летище София

Всичките петима кандидати са допуснати за участие в процедурата по избор на концесионер на летище София. Това стана днес, 9 май 2019 г., след като бяха отворени офертите им в Министерство на транспорта.

Спечелилият концесията за летище Пловдив се отказва

Консорциумът между китайската компания китайската компания „Хайнан“ (HNA Group) и регистрираното в Холандия дружество „Пловдив Еърпорт Инвест“ няма да подпише договор за концесиониране на летище Пловдив. Това съобщава „Капитал”.

Меню