Русия изпрати МиГ-29СМТ в Сирия

38 прочитания

Русия е изпратила неизвестно количество многоцелеви изтребители МиГ-29СМТ в контингента си базиран в Сирия. Това стана ясно от съобщение на руското МО днес, 13 септември 2017 г.

Изтребителите от този тип са били забелязани по-рано днес по време на визита в авиобаза Хмеймим от страна на чуждестранни журналисти. По-късно руското МО пусна снимка на изтребител МиГ-29СМТ и така официално съобщи за присъствието на типа в Сирия.

Самолетът с борден номер 23 е произведен през януари 2016 г. и е част от поръчката за 16 такива машини от 2014 г. Изтребителят, който е заснет с две свободно падащи бомби ФАБ-500, се числи към 116-ти център за бойна подготовка базиран в Астрахан-Приволжский.

Не е известно колко броя МиГ-29СМТ са изпратени в Сирия.

Използването на МиГ-29СМТ в сирийския конфликт не е изненадващо. За последните две години, в които Русия участва дейно, там са тествани практически всички нови образци бойна летателна техника руско производство, включително Су-30, Су-34, Су-35, Ка-52, Ми-28 и други.

Свързани теми

Предишна публикация
Появиха се подробности за използването на МиГ-29СМТ в Сирия
Следваща публикация
Скандал в Израел заради сделка за БЛА за Азербайджан
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС на САЩ ще поръчват по-малко F-35A за сметка на F-15X

ВВС на САЩ ще поръчват по-малко изтребители от следващо поколение F-35A, но за сметка на това ще се сдобият с повече от новите-стари F-15X. Това показва петгодишния бюджетен план на Пентагона, цитиран от Bloomberg.

Хърватско пак избира изтребител

Хърватското правителство отново стартира процедура за избор на нов боен самолет за ВВС на страната. Това съобщава Jane’s.

САЩ виждат нови клиенти за F-35 в Европа

САЩ виждат нови потенциални клиенти за F-35 на Стария континент, включително и страни от Източна Европа. Това е заявил вчера, 4 април 2019 г., вицеадмирал Матиас Уинтър, шеф на програмния офис на F-35 в Пентагона.

Меню