Русия изпрати МиГ-29СМТ в Сирия

39 прочитания

Русия е изпратила неизвестно количество многоцелеви изтребители МиГ-29СМТ в контингента си базиран в Сирия. Това стана ясно от съобщение на руското МО днес, 13 септември 2017 г.

Изтребителите от този тип са били забелязани по-рано днес по време на визита в авиобаза Хмеймим от страна на чуждестранни журналисти. По-късно руското МО пусна снимка на изтребител МиГ-29СМТ и така официално съобщи за присъствието на типа в Сирия.

Самолетът с борден номер 23 е произведен през януари 2016 г. и е част от поръчката за 16 такива машини от 2014 г. Изтребителят, който е заснет с две свободно падащи бомби ФАБ-500, се числи към 116-ти център за бойна подготовка базиран в Астрахан-Приволжский.

Не е известно колко броя МиГ-29СМТ са изпратени в Сирия.

Използването на МиГ-29СМТ в сирийския конфликт не е изненадващо. За последните две години, в които Русия участва дейно, там са тествани практически всички нови образци бойна летателна техника руско производство, включително Су-30, Су-34, Су-35, Ка-52, Ми-28 и други.

Свързани теми

Предишна публикация
Появиха се подробности за използването на МиГ-29СМТ в Сирия
Следваща публикация
Скандал в Израел заради сделка за БЛА за Азербайджан
39 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

F-35 продължава да страда от ниска надеждност

Усилията за подобряване на надеждността на изтребителите от следващото поколение F-35 не дават резултат, поради продължаващи проблеми с доставката на резервни части. Това съобщава Bloomberg, цитирайки доклад на Пентагона.

Програмата F-35 страда от забавена доставка на части

Многомилиардната програма F-35 страда от сериозни забавяния в доставката на части, като ситуацията допълнително се усложнява от американското решение за изхвърлянето на Турция от проекта. Това съобщава Bloomberg.

Dassault и Airbus подканиха Франция и Германия за конкретни договори по FCAS

В обща декларация, ръководителите на Dassault Aviation Ерик Трапие и на Airbus Defense and Space Дирк Хоке, подканиха правителствата на Франция и Германия да подпишат възможно най-скоро нови договори за разработката на бойната система от следващо поколение FCAS (Future Combat Air System).

Свалянето на Ил-20 – новите факти

Унищожаването на руския разузнавателен самолет Ил-20 с ракета от зенитно-ракетния комплекс С-200, изстреляна от сирийската противовъздушна отбрана в района на Латакия, по време на нанасяне на удар от четири израелски изтребители F-16 по цели в района, бързо доведе до остра криза в отношенията между Москва и Тел Авив.

Меню