BAE Systems обяви нови поръчки за Hawk, но съкращава персонал

50 прочитания

Британската компания BAE Systems обяви наличие на предварителна поръчка за учебно-тренировъчни самолети Hawk от Катар, но и обяви, че освобождава близо 1400 души персонал заради намаляващата работа.

През септември Катар подписа предварително споразумение за 24 многоцелеви изтребителя Eurofighter, а сега BAE Systems разкри, че в рамките на споразумението се предвижда и продажбата на шест учебно-тренировъчни самолета Hawk.

В момента компанията изпълнява поръчки за Оман и Саудитска арабия, които ще осигурят работа за линията за сглобяване на Hawk до 2019 г.

От BAE Systems заявяват, че започват да забавят производството на типа и заедно с поръчките от Катар ще позволи производството на Hawk да продължи до 2021 г. Нужна е обаче поръчката от арабската страна да бъде потвърдена.

BAE Systems продължават да сглобяват Eurofighter за Кралските ВВС и за Оман, както и да произвеждат носовата част на самолета за другите производствени линии.

От компанията обявяват, че продължават активните си маркетингови кампании за Eurofighter и за Hawk, като продължават да имат надежди за последваща поръчка за Eurofighter от Саудитска арабия.

Въпреки това компанията обяви, че ще освободи 1400 служители от пет свои завода във Великобритания. Към 2019 г. се очаква нова вълна съкращение, защото Кралските ВВС ще пенсионират своите ударни самолети Tornado GR4, което ще направи ненужни служителите на компанията заети с поддръжката на самолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството удължи съвместния „ер полисинг” с Италия
Следваща публикация
Shell ще доставя гориво на летище София
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Програмата F-35 страда от забавена доставка на части

Многомилиардната програма F-35 страда от сериозни забавяния в доставката на части, като ситуацията допълнително се усложнява от американското решение за изхвърлянето на Турция от проекта. Това съобщава Bloomberg.

Румъния подписа за още пет португалски F-16

Румънският военен министър Николае-Йонел Чюка подписа със своя португалски колега Жоао Гомес Кравиньо договор за покупката на още пет употребявани изтребители F-16. Това стана на 27 януари 2020 г. в португалската авиобаза Монте Реал.

Полетял е третия предсериен МиГ-35

Третият предсериен изтребител МиГ-35 е полетял. Това става ясно от фотография, която показва самолета в полет от заводското летище на Луховицкия авиационен завод на РСК „МиГ”.

Украинска жалба спря поръчката интегрираната логистична поддръжка за МиГ-29

Украинската държавна компания УКРИНМАШ е внесла през миналата седмица и днес, 19 декември 2017 г., е публикувана жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Жалбата е срещу решението на МО да стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за интегрирана логистична поддръжка за изтребителите МиГ-29. КЗК е първоинстанцонен орган за обжалване на решения по Закона за обществените поръчки (ЗОП), по чиито ред се провежда процедурата за МиГ-29.

Меню