BAE Systems обяви нови поръчки за Hawk, но съкращава персонал

50 прочитания

Британската компания BAE Systems обяви наличие на предварителна поръчка за учебно-тренировъчни самолети Hawk от Катар, но и обяви, че освобождава близо 1400 души персонал заради намаляващата работа.

През септември Катар подписа предварително споразумение за 24 многоцелеви изтребителя Eurofighter, а сега BAE Systems разкри, че в рамките на споразумението се предвижда и продажбата на шест учебно-тренировъчни самолета Hawk.

В момента компанията изпълнява поръчки за Оман и Саудитска арабия, които ще осигурят работа за линията за сглобяване на Hawk до 2019 г.

От BAE Systems заявяват, че започват да забавят производството на типа и заедно с поръчките от Катар ще позволи производството на Hawk да продължи до 2021 г. Нужна е обаче поръчката от арабската страна да бъде потвърдена.

BAE Systems продължават да сглобяват Eurofighter за Кралските ВВС и за Оман, както и да произвеждат носовата част на самолета за другите производствени линии.

От компанията обявяват, че продължават активните си маркетингови кампании за Eurofighter и за Hawk, като продължават да имат надежди за последваща поръчка за Eurofighter от Саудитска арабия.

Въпреки това компанията обяви, че ще освободи 1400 служители от пет свои завода във Великобритания. Към 2019 г. се очаква нова вълна съкращение, защото Кралските ВВС ще пенсионират своите ударни самолети Tornado GR4, което ще направи ненужни служителите на компанията заети с поддръжката на самолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството удължи съвместния „ер полисинг” с Италия
Следваща публикация
Shell ще доставя гориво на летище София
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът Борисов: Ще пазим небето на Македония с новите изтребители, защото не могат да завиват наблизо

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се е договорил с македонския си колега, за това новите български изтребители да охраняват въздушното пространство на съседката ни, защото самолетите не можели да завиват. Такова обяснения той даде днес, 12 юни 2019 г., пред репортери на полигона Ново село, където наблюдаваше военно учение.

МиГ-29К аварира в Индия

Палубен изтребител МиГ-29К е аварирал при излитане от авиобазата Ганза, край индийския град Гоа. Машината е от състава на индийските ВВС, а пилотът се е катапултирал успешно.

Полша купува още четири учебни M-346

Полша обяви днес, 14 декември 2018 г., че ще купи още четири учебно-тренировъчни самолети от висок клас Leonardo M-346 на стойност от €130 млн.

Gripen E лети с Meteor

През октомври 2018 г. Saab успешно изпълни тестов полет с Gripen E, въоръжен за първи път с ракетата за далечен въздушен бой MBDA Meteor.

Меню