Работник пострада в ТЕРЕМ „Летец”

387 прочитания

Работник е пострадал при наземни изпитания в авиоремонтното предприятие ТЕРЕМ „Летец”, намиращо се в Северния район на летище София. Инженерът е пострадал при работа по вертолет Ми-24В от състава на българските ВВС.

Обстоятелствата около инцидента за сега не са кристално ясни. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е потвърдил информацията за bTV и е обяснил, че „заради техническа грешка на състава – не са били обезмаслени двигателя, когато е започнал топлия запуск на двигателя, пратформата е поддала и работникът е бил повален”.

По друга информация, машината е повлякла и ранила инженера, който е наблюдавал работата ѝ на земята.

Пострадалият работник е бил приет в болница с открита рана, но без опасност за живота, а нараняванията му са определени, като „лека телесна повреда”.

По инцидента се води разследване.

Вертолетът Ми-24В се намира в ТЕРЕМ „Летец” за капитално-възстановителен ремонт и удължаване на ресурса. Машината трябва да се предаде на ВВС до края на годината.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters
Следваща публикация
15 години от старта на операциите на „България ер”
387 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша подписа за четири AW101

Полша подписа договор за покупка на четири вертолета Leonardo Helicopters AW101, които ще се използват за борба с противникови подводници и бойно търсене и спасяване. Това стана вчера, 26 април 2019 г.

Две компании са заявили желание за поддръжка на флотските AS 565

Две компании са подали заявления за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на вертолетите AS 565 и AS 356 от състава на българските ВМС.

Заместник-министър Величков: Военна полиция и прокуратурата разследват инцидента с C-27J

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков заяви днес, 20 януари 2018 г., в предаването „Тази събота” по bTV, че инцидентът с военно-транспортния самолет C-27J Spartan се разследва от Военна полиция и Военна прокуратура.

Сили на САЩ достигнаха до падналия E-11

Специални сили на САЩ са достигнали мястото на катастрофата на самолет-ретранслатор E-11A, който се разби вчера, 27 януари 2020 г. и са прибрали телата на загиналия екипаж. Това съобщава Newsweek, позовавайки се на източници в Пентагона.

Меню