Работник пострада в ТЕРЕМ „Летец”

385 прочитания

Работник е пострадал при наземни изпитания в авиоремонтното предприятие ТЕРЕМ „Летец”, намиращо се в Северния район на летище София. Инженерът е пострадал при работа по вертолет Ми-24В от състава на българските ВВС.

Обстоятелствата около инцидента за сега не са кристално ясни. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е потвърдил информацията за bTV и е обяснил, че „заради техническа грешка на състава – не са били обезмаслени двигателя, когато е започнал топлия запуск на двигателя, пратформата е поддала и работникът е бил повален”.

По друга информация, машината е повлякла и ранила инженера, който е наблюдавал работата ѝ на земята.

Пострадалият работник е бил приет в болница с открита рана, но без опасност за живота, а нараняванията му са определени, като „лека телесна повреда”.

По инцидента се води разследване.

Вертолетът Ми-24В се намира в ТЕРЕМ „Летец” за капитално-възстановителен ремонт и удължаване на ресурса. Машината трябва да се предаде на ВВС до края на годината.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters
Следваща публикация
15 години от старта на операциите на „България ер”
385 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Конкуренти в тежка категория

На 28 февруари 2019 г. Германия обяви старта на конкурсната процедура за купуване на нови тежки транспортни вертолети за Луфтвафе (ВВС на страната). Това трябва да стане с бърза и нискорискова покупка за замяна на остаряващия флот от Sikorsky CH-53G/GA/GS произведени по лиценз в Германия, които ще започнат да се извеждат от експлоатация от 2025 г. нататък.

Първи UH-60А+ за Афганистан

Към средата на август 2017 г. работите по първият транспортно-десантен вертолет UH-60А+ Black Hawk за Афганистан са били завършени, като той вече е в готовност за доставка през септември.

Австрия търси нови леки многоцелеви вертолети

На 21 август 2017 г., МО на Австрия пусна запитване за информация (RFI) за доставка на 12 леки двудвигателни многоцелеви вертолети. Отговорите трябва да се получат до 26 септември. Това съобщава IHS Jane’s.

Меню