Първи два Enstrom 480B-G за военно обучение в Чехия

133 прочитания

Чешката отбранителна компания LOM Praha,която контролира център за ремонт и поддръжка на авиационна техника и военен авиационен учебен център, получи първите два от поръчаните шест учебни вертолета Enstrom 480B-G.

Той е доставен около три седмици предсрочно и ще се използва от учебния център (CLV) на компанията, базиран в Пардубице, извършващ обучение на военни пилоти (на вертолети и самолети) по договор с МО на страната, а също така работи и с чуждестранни клиенти.

Поръчката от шест машини включва четири във военен вариант в два в граждански, които ще заменят шест Ми-2, които са използвани от 2004 г. досега за военно обучение в CLV. Новите Enstrom 480B-G ще се използват за начално обучение, а за напреднало CLV ще продължи да използва Ми-17.

Двата Enstrom 480B-G в граждански вариант и с гражданска чешка регистрация ще се използват за обучение на цивилни пилоти, което не може да се прави на военно-регистрирани машини. Всичките четири военно-регистрирани Enstrom 480B-G ще бъдат доставени до края на юни. Този вариант има цифрово пилотажно-навигационно оборудване с голямоформатни дисплеи Garmin 1000Н. От компанията LOM Praha не съобщават стойността на поръчката на новите вертолети и логистичния пакет към тях.

Свързани теми

Предишна публикация
Детайли по украинската сделка с Airbus Helicopters
Следваща публикация
Великобритания получи първите си F-35B
133 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кения поръча C-27J и AW139

Кения е поръчала тактически-транспортни самолети C-27J Spartan и транспортни вертолети AW139. И двете сделки са с италианската компания Leonardo. Това съобщават медии в африканската страна.

Меню