Boeing 737 излезе от пистата в Трабзон и едва не падна в морето

66 прочитания

Boeing 737-800 на турската нискотарифна авиокомпания Pegasus излезе от пистата на летището в Трабзон и едва не падна в Черно море. Няма сериозно пострадали сред 168-те души намиращи се на борда на машината.

Самолетът с регистрация TC-CPF е извършвал полет PC8622 от турската столица Анкара до черноморския град Трабзон. Машината се е приземила в 23,26 часа местно време на 13 януари 2018 г., но по неясни причини самолетът е излязъл от пистата и е пропаднал по стръмния бряг към Черно море.

За щастие, носовата стойка на колесника е потънала в меката почва и това е спряло самолета от достигане на водата. Шестчленният екипаж и 162-та пътници са се евакуирали успешно. Според турските медии трима са били откарани в болница с леки наранявания.

Кадрите от инцидента показват, че авариралият Boeing 737-800, който е бил произведен през 2012 г., е сериозно повреден.

Пистата в Трабзон е с дължина 2600 m, което е повече от достатъчно за нормалното опериране на Boeing 737. По предварителна информация по време на кацането е валял лек дъжд, а видимостта е била намалена.

Турските власти водят официално разследване.

Свързани теми

Предишна публикация
CN-235 катастрофира в Турция
Следваща публикация
Стабилна 2017 г. за Dassault
66 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО отхвърля информацията, че Турция ще охранява небето ни

Министерството на отбраната отхвърли внушенията, които се появиха в някои медии, че се водят преговори с Турция за съвместна охрана на въздушното ни пространство. По-рано днес, 29 май 2018 г., в редица медии се появи новината, че страната ни преговаря с Турция за съвместен „ер полисинг“. Тя бе на база погрешно тълкуване на Доклада за състоянието на въоръжените ни сили. 

Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Меню