Ураганът Харви затвори и двете летища на Хюстън

16 прочитания

Федералната авиационна администрация (ФАА) на САЩ затвори и двете международни летища на Хюстън, Тексас, след като града бе ударен тежко от урагана Харви. Летищата вероятно няма да отворят преди 30 август 2017 г.

ФАА затвори международните летища Джордж Буш Интерконтинентъл и Уилям Хоби, които се намира в района на Хюстън още в неделя. Джордж Буш Интерконтинентъл е 14-тото по трафик летище в САЩ, като през миналата година оттам са преминали 20,1 млн. пасажери. Уилям Хоби е 34-то по натоварване с 6,29 млн. пасажера за 2016 г.

Общо за двете летища са били отменени 1859 полета до днес, но се очаква те да достигнат около 5000 до сряда.

ФАА е затворила и няколко други по-малки летище в района, които се използват основно от леката и спортна авиация, както и за регионални полети.

Ураганът Харви намаля силата си и вече се класифицира като тропическа буря, но дъждът който се излива над района предизвиква сериозни наводнения. Пистата на летището Уилям Хоби е била залята от прииждащата вода.

Джордж Буш Интерконтинентъл е голям хъб за United, а Уилям Хоби е хъб за друга голяма американска авиокомпания – Southwest.

Не е известно какви са пораженията по двете летища и кога те ще могат да възстановят нормалните си операции.

Свързани теми

Предишна публикация
Израел поръчва още 17 броя F-35
Следваща публикация
Pilatus спира производството на PC-6
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Транспортният министър награди участници в спасителната акция при катастрофата на Ми-17

Министърът на транспорта Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния вертолет Ми-17, който катастрофира на 11 юни 2018 г. в района на пловдивското летище. Това съобщават от транспортното ведомство.

Все още не могат да открият японския F-35A

Точното място, където е потънал японския изтребител F-35A продължава да остава мистерия, въпреки че той се издирва от Япония и САЩ вече седмица. Това съобщава AP.

Премиерът поиска президента Радев да поеме вината за инцидентите в авиацията

Премиерът Бойко Борисов поиска от Румен Радев, в качеството му на бивш командир на Военновъздушните сили, да поеме вината за инцидентите с летателни апарати от състава на ВВС. Това Борисов каза днес, 25 август 2018 г.

Меню