МиГ-29М се разби в Египет

71 прочитания

Изтребител МиГ-29М от състава на египетските ВВС се е разбил вчера, 3 ноември 2018 г., при регулярен тренировъчен полет. Това съобщава руският вестник „КоммерсантЪ”.

Пилотът на авариралата машина се е катапултирал успешно и няма сериозни наранявания.

Според „КоммерсантЪ”, който цитира свой източник в египетските въоръжени сили, причините за инцидента се крият в технически отказ в системата за управление, което е принудило пилота да напусне самолета.

Разследването на инцидента ще се проведе от специална комисия на египетските ВВС, като ще се търси и помощ от ОАК. За „КоммерсантЪ” от корпорацията са заявили, че съвсем скоро в Египет ще бъдат изпратени специалисти, които ще помогнат в разследването.

Египетската сделка е най-крупната в новата история на МиГ-29. Страната договори 46 броя МиГ-29М/М2 през 2015 г. МиГ-29М/М2 е версия на палубните МиГ-29К/КУБ, но без спирачна кука и сгъваемо крило. Палубната версия се експлоатира от Индия и Русия. МиГ-29М/М2 бе поръчан от Сирия, но доставките не се осъществиха и реално Египет ще е първи клиент на версията.

Свързани теми

Предишна публикация
Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта
Следваща публикация
САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан
71 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ATR 72 катастрофира в Иран

При катастрофа на турбовитлов регионален самолет ATR 72-200 в Иран са загинали 65 души. Инцидентът е станал днес, 18 февруари 2018 г.

Airbus и Dassault ще разработят заедно следващия европейски изтребител

Европейските компании Airbus Defence and Space и Dassault се споразумяха за съвместна работа по проекта за създаване на фамилия от системи, които да осигурят бъдещето европейско въздушно превъзходство. Името на проекта е FCAS (Future Air Combat System), а споразумението бе обявено днес, 25 април 2018 г., в рамките на изложението ILA, което се провежда в момента в Берлин.

Путин поиска покупката на 76 броя Су-57 до 2028 г.

Руският президент Владимир Путин заяви днес, 15 май 2019 г., че в най-скоро време страната му ще поръча 76 изтребителя от пето поколение Су-57. Машините трябва да бъдат доставени до 2028 г.

Меню