Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

33 прочитания

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

Динамичното развитие на военната техника и бойното използване на нови технологии за обработка и предаване на полетна информация, аеронавигационно и информационно осигуряване налагат необходимостта от непрекъснато повишаване квалификацията на авиационните специалисти, се казва в съобщението на ВВС.

Курсът има теоретико-практическата насоченост, която ще спомогне за по-доброто усвояване и затвърждаване на уменията за работа със съвременните средства и програмни продукти за планиране и управление на полетите. Специализантите ще се запознаят с актуалните нормативните документи, регламентиращи планирането, координирането и военното използване на въздушното пространство. По време на практическите занятия те ще придобият умения за работа със системите за обмен на полетна информация, ще изготвят заявки за използване на въздушното пространство и ръководството на полетите, в съответствие изискванията по стандартите на НАТО, ICAO и EUROCONTROL.

Свързани теми

Предишна публикация
„Дни на отворени врати“ в ДП РВД
Следваща публикация
ВАС отхвърли жалбата на УКРИНМАШ
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС са приключили работата по инвестиционния проект за новия изтребител

Военновъздушните сили са актуализирали Проектът за инвестиционен разход за покупката на нов боен самолет и са го предали в Министерство на отбраната. Това е заявил командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, цитиран от сайта otbrana.com.

Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево

Днес, 12 януари 2018 г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Предстоят стрелби на полигон Шабла

Екипажи на МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево ще проведат полети за изпълнение на отстрели, експериментални и бойни стрелби на зенитен полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ в периода от 27 август до 31 август 2018 г. Това съобщават от ВВС.

За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле

За шести и вероятно последен ден вертолет Ми-17 от състава на ВВС гаси пожара, който бушува в района на Кресненското дефиле. Днес, 29 август 2017 г., следобед от МВР обявиха, че пожарът е напълно овладян.

Меню