Командирът на ВВС участва в симпозиум на НАТО

37 прочитания

На 2 и 3 юли 2018 г. в Щаба на Съюзното въздушно командване на НАТО (СВК) в Рамщайн се проведе Симпозиум на командващите на Военновъздушните сили на страните-членки на НАТО. Това съобщават от ВВС.

На срещата присъстваха представители от 27 страни-членки, както и на четири партньорски държави. България бе представена от командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Домакин на срещата беше генерал Тод Уолтърс, командващ на СВК. Почетен гост беше четиризвездният генерал сър Стюърт Пийч, новия председател на Военния комитет на НАТО, който представи политико-военните аспекти за дискусиите.

По време на симпозиума бяха представени брифинги с актуална информация за състоянието на Съюзното командване и мисиите му, както и за навлизането на самолетите от пето поколение F-35.
Основни теми които бяха разгледани по време на симпозиума бяха „Специфичния принос на военновъздушната мощ за успеха на НАТО“, „Предизвикателства при осигуряването на военновъздушни способности“ и „Насоки за развитие на ВВС“.

Свързани теми

Предишна публикация
Британска компания с интерес към концесията на летище София
Следваща публикация
База КУН отбеляза шестата си годишнина
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Възстановяваме историческата справедливост при ВВВУ

Военният министър Красимир Каракачанов е заявил, че ще бъде възстановена историческата справедливост, при повторното създаване на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и това няма да повлияе на другите два факултета на НВУ. Това е казал той на 10 април 2019 г., на правителственото заседание, което прие решението за възстановяване на ВВВУ.

Меню