МО търси пиросредства за военната авиация

45 прочитания

Министерство на отбраната пусна на 17 януари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на пиросредства в интерес на бойната авиация на България. Стойността на договора може да достигне до 1,05 млн. лева без ДДС.

МО иска да сключи рамково споразумение за срок от четири години и да сключва отделни договори с избрания изпълнител. Тези договори могат да достигнат обща стойност от 1,05 млн. лева без ДДС. Основен критерий за избор е най-ниската цена.

Цели се покупката на барутни заряди, електропиропатрони и пиропатрони за катапултната седалка К-36ДМ (на изтребител МиГ-29), барутни заряди за катапултната седалка К-36Л (за щурмовите самолети Су-25), пиропатрони за изхвърляне на фанара за двуместната и едноместната версия на МиГ-29 на въоръжение у нас, пиропатрони за шлемовете ЗШ-5А, пиропатрони за вертолети Ми-24, пиропатрони за дистанционно презареждане на бордните оръдия ГШ-23 и ГШ-30, както и пиропатрони за гредовите държатели за МиГ-29 и Су-25.

Срокът за подаване на документите е 26 февруари 2018 г. След предварителен подбор на кандидатите, МО ще избере един или няколко кандидати, с които да проведе договарянето.
През миналия август МО пусна практически същата поръчка, но тя се провали месец по-късно след като стана ясно, че са допуснати грешки в подготовката на спецификацията от страна на българското военно ведомство.

Свързани теми

Предишна публикация
Президентът Радев критикува правителствената политика в сектор „Сигурност”
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е станал при тренировка за обратен завой на земята
45 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов очерта много варианти за новия изтребител и се готви да ремонтира МиГ-29

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов очерта днес, 21 септември 2017 г., няколко различни варианти за това как да се отиграе покупката на нов изтребител, но и заяви, че вече се взимат мерки за поддръжката на българските МиГ-29.

Цветан Цветанов: Не чух за държава от НАТО, която да няма F-16

„Във всички доклади и информацията, която бе изнесена, аз не чух държава членка на НАТО или съседна нам държава, с изключение на Сърбия, където на въоръжение да има нещо по-различно от F-16. Или F-35, за държави, където започва съответното договаряне”, това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, след заседанието на КСНС, което се проведе днес, 19 април 2018 г.

Министър Каракачанов: Възстановяваме историческата справедливост при ВВВУ

Военният министър Красимир Каракачанов е заявил, че ще бъде възстановена историческата справедливост, при повторното създаване на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и това няма да повлияе на другите два факултета на НВУ. Това е казал той на 10 април 2019 г., на правителственото заседание, което прие решението за възстановяване на ВВВУ.

Меню