Сертификацията на Bell 525 се отлага за 2019 г.

27 прочитания

Типовата сертификация на вертолета Bell 525 от супер средния клас се отлага за 2019 г. Това е поредното забавяне за програмата.

Сертификатът за летателна годност по Part 29 на FAA първоначално се планираше за 2015 г. Bell стартира модела 525 през февруари 2012 г. Машината трябва да превозва 19 пасажери, има максимална излетна маса от 9,2 тона, управлението ѝ е електро-дистанционно и влиза в пряка конкуренция с моделите AW189 и H175.

Bell планира да приключи изпитателната програма на модела 525 до края на годината и в началото на 2019 г. да получат типовия сертификат от FAA. В момента в завода на компанията в Амарило, Тексас, се строят първите пет серийни вертолета. От вертолетостроителя обаче отказват да назоват стартовия оператор.

Не е ясно и колко поръчки има Bell за модела 525 в момента. За последно компанията изнесе данни преди две години, когато имаше 80 заявки.

Програмата започна да трупа закъснение още преди първия полет, който се проведе през юли 2015 г. През юли 2016 г. един от прототипите катастрофира по време на изпитателен полет. Това прекъсна летателната програма за почти година.

Свързани теми

Предишна публикация
Резултатите от италианските избори вещаят проблеми за F-35
Следваща публикация
Lockheed Martin отдаде многото производствени дефекти на F-35 на ниската забележимост
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Филипините купиха 16 броя Bell 412

Филипините поръчаха 16 броя средни транспортни вертолета Bell 412EPI. Машините ще се използват от ВВС на страната.

Русия се похвали с договор с България за ремонт на афганистански вертолети

Помощникът на руския президент по въпросите на военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин е заявил в интервю за ТАСС, че има сключен договор с България за ремонт на вертолети на афганистанските въоръжени сили.

Меню