Австрия търси нови леки многоцелеви вертолети

42 прочитания

На 21 август 2017 г., МО на Австрия пусна запитване за информация (RFI) за доставка на 12 леки двудвигателни многоцелеви вертолети. Отговорите трябва да се получат до 26 септември. Това съобщава IHS Jane’s.

Сделката се очаква да е на стойност до €50 млн., но вероятно сумата ще набъбне.

Запитванията са изпратени от Leonardo за AW109 Trekker, до Bell Helicopter за Bell 429 и Airbus Helicopters за H135M или H145M. Машините трябва да могат да летят по правилата за инструментални полети (IFR) и да са въоръжени.

Въпреки, че запитване за информация е изпратено до Airbus Helicopters, говорителят на австрийското МО Стефан Хирш е заявил, че по принцип Австрия не желае да има бизнес отношения с компании, с които страната се намира в съдебен спор, по обвинения в измама. Той визира компанията Airbus, която в момента е съдена от Австрия за придобиването на Eurofighter Typhoon, което според австрийското правителство е станало при подвеждащи условия. Възможно е поради това въобще да не бъде изпращана покана за участие в конкурса до Airbus Helicopters.

Австрийските ВВС днес експлоатират около 10 остарели вертолети скаути OH-58B доставяни през 1976 г. Те се използват за разнообразни задачи.

Свързани теми

Предишна публикация
Qantas призова Airbus и Boeing за създаване на авиолайнер със свръхголяма далечина на полет
Следваща публикация
Индия търси нови морски вертолети
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Четирима кандидати за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Четири компании са кандидати за обществената поръчка за ремонта на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от протокол от работата на комисията, оценяваща офертите, публикуван на сайта за обществени поръчки на МО вчера, 9 октомври 2018 г.

Авиацията на Армия-2018

Отбранителното изложение или както официално се именува, „международен военно-технически форум“, се проведе от 22 до 26 август 2018 г. в конгресно-изложбения център „Патриот“ до Кубинка, недалеч от Москва, а авиационните демонстрации бяха на военното летище в Кубинка. Заедно с това се провеждаха и редовни демонстрации на сухопътна техника с бойни стрелби на близкия полигон Алабино.

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…
Меню