Производството на Super Hornet ще продължи поне до 2025 г.

35 прочитания

Производството на F/A-18E/F Super Hornet ще продължи поне до 2025 г. Това съобщава Flightglobal.

Само преди четири години Boeing бе изправен пред почти пълно изчерпване на поръчките за Super Hornet и производствената линия за типа щеше да спре през 2016 г. Днес, американският самолетостроител има достатъчно поръчки и обещания за такива, че да гарантира постоянното производство на типа до поне 2025 г.

През март 2018 г. Кувейт финализира поръчката си за 22 едноместни F/A-18E и шест двуместни F/A-18F, чиято доставка ще продължи до 2022 г. Близкоизточната страна държи и опции за още 12 изтребителя от същия тип.

В същото време и ВМС на САЩ купуват 24 броя Super Hornet с тазгодишния си бюджет и планират да купят около 100 машини от същия тип между 2019 и 2024 г.

Boeing смята, че производството на Super Hornet ще продължи и след 2025 г., като се посочват евентуалните продажби във Финландия и Индия.

През 2014 г. Boeing спаси линията за Super Hornet като намали темпа на производство от четири на два самолета месечно и успя да спечели поръчка за 12 броя EA-18G от ВМС на САЩ. Пентагонът продължи да поръчва малки количества и през следващите години.

Super Hornet прави първия си полет през ноември 1995 г. и влиза на въоръжение през 1999 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет
Следваща публикация
Чехия избира нов военен вертолет през лятото
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Запрянов: Генерал Стойков и неговия екип определиха орязването на пакета за F-16

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който бе натоварен с преговорния процес, заяви, че орязването по проекта за покупка на F-16, е плод на преценка на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това Запрянов каза днес, 11 юли 2019 г., в сутрешния блок на bTV.

Австрия загуби делото за Eurofighter

Австрийското правителство е загубило делото за финансови компенсации за покупката на Eurofighter. Това съобщава австрийската…

Канада ще експлоатира CF-18 до към 2032 г.

Канада смята да оперира със своите остарели изтребители CF-18 поне още около 15 години. До сега страната планираше тези самолети да се пенсионират около 2025 г. Това съобщава канадския вестник National Post.

Открити са останките на японския F-35A

Японските въоръжени сили са заявили, че в Тихия океан са намерени останките от изчезналия изтребител F-35A. Те са били открити през нощта от кораби и самолети, които са издирвали машините.

Бразилски съд блокира сливането на Boeing и Embraer

Бразилски федерален съд блокира, за сега, създаването на джойнтвенчър между американския самолетостроител Boeing и бразилския Embraer. Това стана вчера, 6 декември 2018 г., съобщава Reuters.

Меню