Производството на Super Hornet ще продължи поне до 2025 г.

35 прочитания

Производството на F/A-18E/F Super Hornet ще продължи поне до 2025 г. Това съобщава Flightglobal.

Само преди четири години Boeing бе изправен пред почти пълно изчерпване на поръчките за Super Hornet и производствената линия за типа щеше да спре през 2016 г. Днес, американският самолетостроител има достатъчно поръчки и обещания за такива, че да гарантира постоянното производство на типа до поне 2025 г.

През март 2018 г. Кувейт финализира поръчката си за 22 едноместни F/A-18E и шест двуместни F/A-18F, чиято доставка ще продължи до 2022 г. Близкоизточната страна държи и опции за още 12 изтребителя от същия тип.

В същото време и ВМС на САЩ купуват 24 броя Super Hornet с тазгодишния си бюджет и планират да купят около 100 машини от същия тип между 2019 и 2024 г.

Boeing смята, че производството на Super Hornet ще продължи и след 2025 г., като се посочват евентуалните продажби във Финландия и Индия.

През 2014 г. Boeing спаси линията за Super Hornet като намали темпа на производство от четири на два самолета месечно и успя да спечели поръчка за 12 броя EA-18G от ВМС на САЩ. Пентагонът продължи да поръчва малки количества и през следващите години.

Super Hornet прави първия си полет през ноември 1995 г. и влиза на въоръжение през 1999 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет
Следваща публикация
Чехия избира нов военен вертолет през лятото
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Противоречия в австрийското правителство за бъдещето на изтребителната авиация

В коалиционното правителство, което в момента управлява Австрия, текат спорове, за това какво да се случи с изтребителната авиация на страната. Това съобщава местният вестник Die Presse, цитиран от Reuters.

Новият командир на индийските ВВС обяви плановете за бъдещото им развитие

Новият командир на индийските ВВС генерал Р К С Бхадауриа, който пое поста на 1 октомври 2019 г., обяви плановете за развитието на индийската военна авиация в следващите 12 години. Това съобщава индийският вестник Business Standard.

Бъдещето на ВВС на Обединените арабски емирства все още е неясно

С наближаването на традиционното Дубайско авиошоу, отново изникват въпросите за това как изключително заможните Обединени арабски емирства (ОАЕ) смятат да развиват своите военновъздушни сили. За това пише Aviation Week.

Китай получи още пет Су-35

На 30 ноември 2017 г. пет многоцелеви изтребители Су-35 са били прехвърлени от Русия в Китай, с което броя на доставените самолети по договора от 2015 г. достига 14.

Индонезия обяви детайли по сделката за Су-35

Индонезийското МО даде детайли за сделката за покупка на 11 многоцелеви изтребителя Су-35 от Русия. Стойността на сделката е $1,14 млрд. и тя е била подписана официално на 10 август 2017 г.

Меню