Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

23 прочитания

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

Самолетът Boeing 737-700 е изпълнявал полет WN1380 от нюйоркското летище Ла Гуардия до летище Далас Лов Фийлд. На борда му е имало 143 пасажери и петчленен екипаж. Самолетът е излетял в 09,43 часа местно време.

Около 10,04 часа местно време, докато самолетът се е намирал на височина 9750 m, се разрушава обшивката на двигателя номер 1 (левия мотор). Част от нея се удря в корпуса и разрушава един от илюминаторите. Самолетът е загубил налягане в кабината си.

Екипажът веднага е предприел скоростно спускане и е спрял двигател 1. Кислородните маски са били пуснати. В 10,19 часа местно време, машината се е приземила на летището на Филаделфия. Пътниците са били евакуирани.

Поне осем пасажери са били откарани в болница с различни наранявания. По-късно бе съобщено, че един от пътниците е починал от раните си. По непотвърдена информация, този пасажер е седял до разрушения илюминатор и след декомпресията е бил почти засмукан извън самолета, като е бил вкаран обратно вътре с усилията на няколко други пътници.

Води се разследване.

Авариралият самолет има регистрация N772SW, задвижва се от два двигателя CFM56-7B и е произведен през юли 2000 г. До момента е натрупал около 63 000 часа във въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
Китай обяви J-10C за боеготов
Следваща публикация
Производството на Super Hornet ще продължи поне до 2025 г.
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Окончателният доклад около изчезването на MH370 дава малко нова информация

Малайзия публикува днес, 30 юли 2018 г. окончателния доклад около изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines, но в него има много малко нова информация, а основният извод остава непроменен – самолетът е умишлено отклонен от курса, но неизвестно от кой и как.

Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

Катастрофа с хърватски OH-58D

Разузнавателно-ударен вертолет OH-58D Kiowa Warrior от състава на ВВС на Хърватско е катастрофирал днес, 27 януари 2020 г. Единият пилот е загинал, а другият все още се издирва.

Меню