Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

23 прочитания

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

Самолетът Boeing 737-700 е изпълнявал полет WN1380 от нюйоркското летище Ла Гуардия до летище Далас Лов Фийлд. На борда му е имало 143 пасажери и петчленен екипаж. Самолетът е излетял в 09,43 часа местно време.

Около 10,04 часа местно време, докато самолетът се е намирал на височина 9750 m, се разрушава обшивката на двигателя номер 1 (левия мотор). Част от нея се удря в корпуса и разрушава един от илюминаторите. Самолетът е загубил налягане в кабината си.

Екипажът веднага е предприел скоростно спускане и е спрял двигател 1. Кислородните маски са били пуснати. В 10,19 часа местно време, машината се е приземила на летището на Филаделфия. Пътниците са били евакуирани.

Поне осем пасажери са били откарани в болница с различни наранявания. По-късно бе съобщено, че един от пътниците е починал от раните си. По непотвърдена информация, този пасажер е седял до разрушения илюминатор и след декомпресията е бил почти засмукан извън самолета, като е бил вкаран обратно вътре с усилията на няколко други пътници.

Води се разследване.

Авариралият самолет има регистрация N772SW, задвижва се от два двигателя CFM56-7B и е произведен през юли 2000 г. До момента е натрупал около 63 000 часа във въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
Китай обяви J-10C за боеготов
Следваща публикация
Производството на Super Hornet ще продължи поне до 2025 г.
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова катастрофа в леката авиация

Нова катастрофа с летателен апарат от българската лека авиация стана днес, 29 май 2019 г. Моторен делтапланер се е разбил край мъглижкото село Юлиево, при което е загинал един човек.

Сериозен отказ в двигателя приземи аварийно A380

Airbus A380 на френската авиокомпания Air France се приземи аварийно на канадското летище Гуус Бей, след като по време на полет получи тежък отказ в един от четирите си двигателя. Няма пострадали при инцидента.

Карго Boeing 747 излезе от пистата в Халифакс

Товарен Boeing 747-400 на Sky Lease Cargo излезе от пистата на летището в Халифакс, Канада. Машината е практически разрушена, но при инцидента няма пострадали сред екипажа. Това е станало днес, 7 ноември 2018 г.

Меню