МО пусна обществена поръчка за поддръжката на L-39

56 прочитания

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Решението за това е от 9 май, а процедурата е публикувана днес, 15 май 2018 г.

В рамките на рамковото споразумение се търси осигуряване на капитално-възстановителни ремонти за двигателите АИ-25ТЛ, капитално-възстановителен ремонт за пусковите двигатели „Сапфир-5”, извършване на ремонт на агрегати, блокове, възли и детайли по самолетите L-39ZA, извършване на ремонт, проверка или калибровка на контролно-проверовъчна и контролно-измервателна апаратура, извършване на доставки на авиационно-техническо имущество и доставка на техническа документация.

Рамковото споразумение ще бъде с продължителност 84 месеца (седем години) и ще покрива поддръжката на осем самолета L-39. За това време се очаква, че в поддръжката на L-39ZA ще бъдат вложени 11 млн. лева с ДДС.

Има изискване дейностите по договора да се извършват от конструктора/производителя или от организация, която е оторизирана/сертифицирана/линцензирана за извършване на този вид дейност от конструктора/производителя.

Краен срок за подаване на оферти е 15 юни 2018 г.

В момента тече друга процедура, която трябва да избере компания за извършване на капитално-възстановителни ремонти на три двигателя АИ-25ТЛ. Там се конкурират две чешки фирми – LOM Praha и Aero Vodochody, като с тях трябва да се проведат преговори.

Техническото състояние на българските L-39ZA не е добро и в момента летят два от тях. Междуремонтният ресурс на техните двигатели обаче изтича и се очаква през лятото те да спрат да летят. До тогава, обаче е малко вероятно да приключи поръчката за ремонт на три АИ-25ТЛ. Липсата на изправни L-39 спря и участието на типа на парада, който се проведе в София на 6 май.

Свързани теми

Предишна публикация
В Пловдив се появиха част от бъдещите концесионери на летището там
Следваща публикация
Провали се поръчка за поддръжката на Bell 206
56 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС отново търси да купи Bambi Bucket

Военновъздушните сили на България са стартирали нова процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на две системи за гасене на пожар Bambi Bucket. Предишната процедура за това се провали през октомври.

База КУН отбеляза шестата си годишнина

Днес, 3 юни 2018 г. с общ строй на Базата за командване, управление и наблюдение (База КУН) на Военновъздушните сили беше отбелязана нейната шеста годишнина. Това съобщават от ВВС.

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

Меню