Провали се поръчка за поддръжката на Bell 206

46 прочитания

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС, се провали. Тя е била прекратена със заповед на военният министър от 2 май 2018 г.

Процедурата се прекратява на основание чл. 110, ал. 1, т. 1 от Закона за обществените поръчки, а именно – в определения срок не е постъпила нито една оферта за участие в процедурата.

Процедурата бе стартирана на 22 февруари тази година. Крайният срок за подаване на документи за участие бе 10 април 2018 г. Прогнозната стойност на поръчката бе 375 000 лв. без ДДС. В поръчката е включена и проверка на контролно-измервателна апаратура. Планираше се ремонт или инспекция на 28 различни агрегати от вертолета и две контролно-измервателни апаратури.

През 1999 г. бяха купени шест вертолета Bell 206B-3, които се използват основно за обучение на млади пилоти. Въпреки изключително евтината им поддръжка, те често не летят, поради липса на достатъчно финанси. Не е ясно как провалената поръчка ще се отрази на експлоатацията на типа и учебните процеси във ВВС.

В последната година се провалиха, по една или друга причина, почти всички процедури за възлагане на обществени поръчки за доставка на части и консумативи за българските ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
МО пусна обществена поръчка за поддръжката на L-39
Следваща публикация
Румъния е получила оферти за допълнителни F-16
46 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Конкуренти в тежка категория

На 28 февруари 2019 г. Германия обяви старта на конкурсната процедура за купуване на нови тежки транспортни вертолети за Луфтвафе (ВВС на страната). Това трябва да стане с бърза и нискорискова покупка за замяна на остаряващия флот от Sikorsky CH-53G/GA/GS произведени по лиценз в Германия, които ще започнат да се извеждат от експлоатация от 2025 г. нататък.

Президентът връчи новите генералските пагони

Днес, 5 май 2018 г., в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

Меню