Нова донорска задача за ВВС

36 прочитания

В навечерието на своя празник 16-та транспортна авиционна група изпълни поредната транспортно-санитарна задача. Това съобщиха от групата.

Днес, 18 август 2018 г., с военно-транспортен самолет C-27J с екипаж: командир майор Георги Стоименов, втори пилот капитан Йордан Димитров и борден инженер капитан Пламен Пехливанов беше транспортиран медицински екшип от летище София до летище Горна Оряховица за изпълнение на донорска операция с последващо транспортиране по въздуха на органи за трансплантация до летище София.

Полетът е протекъл успешно.

Свързани теми

Предишна публикация
Каква е реалната цел на посещението на делегация от МО в САЩ?
Следваща публикация
Хеликоптер на „Хели Ер“ спаси туристка с инфаркт
36 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Русия получи първия сериен Ил-76МД-90А

Първият сериен реактивен военно-транспортен самолет Ил-76МД-90А бе официално предаден на руските ВКС. Това е станало на официална церемония проведена вчера, 2 април 2019 г.

Заместник-министър Запрянов смени версията за случилото се в Граф Игнатиево

Летателният състав в авиобаза Граф Игнатиево не знаел какво се случва с 10-те двигателя, които били доставени от Русия и това породило напрежението в базата. Такава версия изказа днес, 26 октомври 2017 г., заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

МО очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за поддръжка на МиГ-29

Министерство на отбраната очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за интегрирана логистична поддръжка за българските изтребители. Това се вижда от решение на военния министър Красимир Каракачанов от 6 март 2018 г.

Меню