Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

14 прочитания

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

3-милионният пътник на авиокомпанията е Борислав Петров, който получи два двупосочни билета за желана от него дестинация от мениджър „Маркетинг и продажби“ на Ryanair– Денис Барабас.

Пътуващите от Терминал 2, бяха изненадани с торта от летище София.

В момента Ryanair лети по 25 линии от и до летище София. Нискотарифната авиокомпания стъпи в България през 2010 г. с полети до летище Пловдив. Едва през април 2016 г. започнага полетите от столичното летище. Първата линия до София бе тази до Пиза.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София отива на 35-годишна концесия
Следваща публикация
Откриват нов ремонтен център на летище София
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Авиокаст: Епизод 22

Каква е връзката между новото, 48-мо Народно събрание и концесията на летище София? Защо никой…

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Ryanair се изправя пред вълна от стачки

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

Меню