Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

14 прочитания

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

3-милионният пътник на авиокомпанията е Борислав Петров, който получи два двупосочни билета за желана от него дестинация от мениджър „Маркетинг и продажби“ на Ryanair– Денис Барабас.

Пътуващите от Терминал 2, бяха изненадани с торта от летище София.

В момента Ryanair лети по 25 линии от и до летище София. Нискотарифната авиокомпания стъпи в България през 2010 г. с полети до летище Пловдив. Едва през април 2016 г. започнага полетите от столичното летище. Първата линия до София бе тази до Пиза.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София отива на 35-годишна концесия
Следваща публикация
Откриват нов ремонтен център на летище София
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Взимат мерки за намаляване на шума на летище София

Във връзка с нарастването на въздушния трафик на столичното летище, ДП РВД, ГД ГВА и Летище София предприеха допълнителни мерки за ограничаване на самолетния шум до летище София, влезли в сила от 26 април 2018 г.

Wizz Air отново спира полетите София – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Приеха поправки в Закона за концесиите с цел улесняване процедурата за летище София

Парламентът прие промени в Закона за концесиите на второ четене. Промените са с цел улесняване на процедурата за отдаване на концесия на летище София. Това стана днес, 14 март 2019 г.

Разследват инцидент със сръбски ATR 72 над България

ATR 72-212A на Air Serbia e претърпял инцидент малко след излитането си от летище София на 26 ноември 2017 г. При инцидента се е откъснал панел от обшивката на машината. Няма пострадали, случаят се разследва.

Ryanair купува част от Laudamotion

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

VietJet Air поръча 50 броя A321neo

Виетнамската нискотарифна авиокомпания VietJet Air поръча 50 броя Airbus A321neo. Меморандум за разбирателство по тази сделка бе подписан през юли по време на авиоизложението във Фарнбъроу.

Меню