Откриха линията София – Одеса

37 прочитания

Със специален полет беше даден старт днес, 22 декември 2017 г., на директната въздушна линия София-Одеса, изпълняван от националния превозвач „България ер”, съобщиха от Министерството на транспорта.

Това стана възможно благодарение на инициативата на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и с активното съдействие на министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на финансите Владислав Горанов, се посочва в съобщението.

Трябва да се отбележе, че реалното стартиране на редовните полети между София и Одеса се очаква в първите месеци на 2018 г. От „България ер” не дават точна дата за това и на сайта им е невъзможно да се резервира билет за тази линия. Все пак от превозвача съобщават, че полетите ще са два пъти в седмицата – петък и неделя.

„Изпълнението на редовни полети между двете държави ще подобри транспортната свързаност, ще укрепи традиционно добрите им отношения, ще съдейства за по-активни двустранни икономически и културни връзки и ще облекчи бизнес и туристическите пътувания“, заяви Симеонов.

По думите му линията ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Освен това ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12-часово пътуване с автобус.

Официалното откриване на линията бе дадено от заместник министър-председателя по Валери Симеонов, от посланика на Украйна в България Микола Балтажи, от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, от главния директор на ГД ГВА Станимир Лешев и от изпълнителния директор на „България ер” Христо Тодоров.

Свързани теми

Предишна публикация
Държавата ще се опита да продаде бившото летище Търговище
Следваща публикация
Министър Каракачанов: До края на януари ще е готов проектът за новия изтребител
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Транспортният министър награди участници в спасителната акция при катастрофата на Ми-17

Министърът на транспорта Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния вертолет Ми-17, който катастрофира на 11 юни 2018 г. в района на пловдивското летище. Това съобщават от транспортното ведомство.

Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

Половин милион пасажери за летище София през март

През третия месец на 2018 г. летище София е обслужило над половин милион пътници (556 088), което е увеличение от 7,8% спрямо същия месец на миналата година. Това съобщават от столичното летище.

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Меню