Откриха линията София – Одеса

36 прочитания

Със специален полет беше даден старт днес, 22 декември 2017 г., на директната въздушна линия София-Одеса, изпълняван от националния превозвач „България ер”, съобщиха от Министерството на транспорта.

Това стана възможно благодарение на инициативата на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и с активното съдействие на министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на финансите Владислав Горанов, се посочва в съобщението.

Трябва да се отбележе, че реалното стартиране на редовните полети между София и Одеса се очаква в първите месеци на 2018 г. От „България ер” не дават точна дата за това и на сайта им е невъзможно да се резервира билет за тази линия. Все пак от превозвача съобщават, че полетите ще са два пъти в седмицата – петък и неделя.

„Изпълнението на редовни полети между двете държави ще подобри транспортната свързаност, ще укрепи традиционно добрите им отношения, ще съдейства за по-активни двустранни икономически и културни връзки и ще облекчи бизнес и туристическите пътувания“, заяви Симеонов.

По думите му линията ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Освен това ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12-часово пътуване с автобус.

Официалното откриване на линията бе дадено от заместник министър-председателя по Валери Симеонов, от посланика на Украйна в България Микола Балтажи, от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, от главния директор на ГД ГВА Станимир Лешев и от изпълнителния директор на „България ер” Христо Тодоров.

Свързани теми

Предишна публикация
Държавата ще се опита да продаде бившото летище Търговище
Следваща публикация
Министър Каракачанов: До края на януари ще е готов проектът за новия изтребител
36 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Летище София посреща 6-милионния си пътник

Днес, 30 ноември 2017 г., летище София посрещна своя пасажер номер 6 000 000. С това столичното летище достигна исторически висини в трафика си и по всичко личи, че преминалите през аеропорта до края на годината ще приближат 6,5 млн.

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

Удължиха срока за подаване на оферти за концесиониране на летище София

Министърът на транспорта Росен Желязков е подписал решение, с което удължава срока за подаване на оферти за концесионирането на летище София с един месец до 22 ноември 2018 г. Това съобщиха днес, 2 октомври, от Министерство на транспорта.

Меню