Откриват нов ремонтен център на летище София

68 прочитания

Нов център за техническа поддръжка се открива на летище София. Той е плод на съвместните усилия на българската авиокомпания „Роуз еър“ и българската компания „Глоубъл мейнтенънс“.

В центъра, който се намира в северния район на софийското летище, ще могат да се извършват над 300 чекове на пътнически самолети годишно. Там ще се обслужват и базираните в София и Варна самолети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Компанията в момента разполага с осем A320/321 у нас. Първата машина на превозвача влиза в новия център утре, 5 юли 2018 г.

Новата база ще отвори около 100 нови работни места.

„Освен ясните ползи за нискотарифния превозвач и всички заинтересовани страни, ще създаде допълнителни възможности за работа на висококвалифицирани инженери и специалисти по поддръжка. Това би спомогнало за задържането на местните талантливи експерти и за по-нататъшното развитие на индустрията по поддръжка и ремонт в България като страна с почти 100-годишна история в строителството на самолети“, коментира управителят на „Роуз еър“ Иван Дочев, цитиран от „Дневник”

Земята, на която се намира хангара, е купена от „Роуз еър“ през 2016 г.

От Wizz Air, пък съобщиха, че от януари до май са превозили над 1 милион пътници от и до България, увеличението спрямо година по-рано е с 28%.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София
Следваща публикация
Британска компания с интерес към концесията на летище София
68 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ГВА започна проверка на Wizz Air, от компанията пуснаха извънреден полет за справяне с оувърбукинга

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) да извърши проверка на ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air. Това съобщиха от транспортното министерство.

Мега поръчка за Airbus

Частният инвестиционен фонд Indigo Partners подписа меморандум за разбирателство с Airbus за покупка на 430 самолета от семейството A320neo. Това бе обявено в последния ден на авиоизложението в Дубай.

Авиокаст: Епизод 22

Каква е връзката между новото, 48-мо Народно събрание и концесията на летище София? Защо никой…
Меню