Откриват нов ремонтен център на летище София

70 прочитания

Нов център за техническа поддръжка се открива на летище София. Той е плод на съвместните усилия на българската авиокомпания „Роуз еър“ и българската компания „Глоубъл мейнтенънс“.

В центъра, който се намира в северния район на софийското летище, ще могат да се извършват над 300 чекове на пътнически самолети годишно. Там ще се обслужват и базираните в София и Варна самолети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Компанията в момента разполага с осем A320/321 у нас. Първата машина на превозвача влиза в новия център утре, 5 юли 2018 г.

Новата база ще отвори около 100 нови работни места.

„Освен ясните ползи за нискотарифния превозвач и всички заинтересовани страни, ще създаде допълнителни възможности за работа на висококвалифицирани инженери и специалисти по поддръжка. Това би спомогнало за задържането на местните талантливи експерти и за по-нататъшното развитие на индустрията по поддръжка и ремонт в България като страна с почти 100-годишна история в строителството на самолети“, коментира управителят на „Роуз еър“ Иван Дочев, цитиран от „Дневник”

Земята, на която се намира хангара, е купена от „Роуз еър“ през 2016 г.

От Wizz Air, пък съобщиха, че от януари до май са превозили над 1 милион пътници от и до България, увеличението спрямо година по-рано е с 28%.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София
Следваща публикация
Британска компания с интерес към концесията на летище София
70 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air спира полетите по шест дестинации от София

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr нaмaлявa дecтинaциите, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa. Toвa cтaвa яcнo oт oтгoвop нa ĸoмпaниятa нa зaпитвaнe нa mоnеу.bg .

Четвърто удължаване на срока за подаване на оферти за концесия на летище София

Вчера, 1 февруари 2019 г. министърът на транспорта Росен Желязков с Решение № РК-7, одобри срокът за подаване на оферти за концесиониране на летище София да бъде удължен до 3 април 2019 г.

Стартира лятното разписание на летище София

От днес, 25 март 2018 г., влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

Удължиха срока за подаване на оферти за концесиониране на летище София

Министърът на транспорта Росен Желязков е подписал решение, с което удължава срока за подаване на оферти за концесионирането на летище София с един месец до 22 ноември 2018 г. Това съобщиха днес, 2 октомври, от Министерство на транспорта.

Меню