Македонски парашутисти участват в „Тракийско лято 2018”

38 прочитания

За първи път военнослужещи от Република Македония участваха в съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2018“. Това съобщават от МО.

Военнослужещите от Силите за Специални операции на Република Македония преминаха подготвителен курс по парашутна подготовка в учебния център на 68-ма бригада „Специални сили“. Те изпълниха и учебно-тренировъчни дневни парашутни скокове от военнотранспортен самолет С-130 Hercules на Военновъздушните сили на САЩ. Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев връчи на военнослужещите от Република Македония сертификат за изпълнение на парашутен скок.

Международната съвместна българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2018” се провежда в района на авиобаза Крумово от 10 юли. В нея участват български и американски военно-транспортни самолети, изтребители, вертолети, зенитно-ракетни комплекси и личен състав.

Свързани теми

Предишна публикация
Неясноти около концесията на летище Пловдив
Следваща публикация
ВВС участват в „Тракийска звезда 2018”
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова донорска задача за ВВС

В навечерието на своя празник 16-та транспортна авиционна група изпълни поредната транспортно-санитарна задача. Това съобщиха от групата.

Македонски пилоти възстановиха подготовката си на Ми-24 у нас

В периода 12 – 16 март 2018 г., в съответствие със Споразумение за сътрудничество подписано през 1999 г. между МО на България Македония във военно формирование 32040 – Крумово се проведе обучение за възстановяване на летателната подготовка на летателен състав от Въоръжените сили на Македония на вертолет Ми-24В след продължително прекъсване на полетите. Това съобщиха от МО.

Меню