HH-60 катастрофира в Ирак

46 прочитания

Вертолет HH-60G Pave Hawk от състава на ВВС на САЩ е катастрофирал вчера, 15 март 2018 г., в Ирак. Загинали са всички намиращи се на борда му седем души.

Инцидентът е станал около 21,45 часа местно време. Вертолетът е летял заедно с още една машина от същия тип в близост до границата на Ирак със Сирия. Инцидентът е станал в района на граничния град Ал Куим, провинция Анбар.

Според официално съобщение на Пентагона, за сега няма индикации за това вражески огън да е свалил вертолета. За такъв не е докладвал вторият вертолет във формацията.

Вертолетите HH-60G имат стандартен екипаж от четирима души – двама пилоти и двама бордни техници/стрелци. Това значи, че останалите загинали най-вероятно са парашутисти-спасители от състава на ВВС на САЩ или друг персонал.

По неофициална информация, двата вертолета са отивали на задача в Сирия.

За сега не се съобщава към коя ескадрила е принадлежал катастрофиралия вертолет, но се предполага, че поне част от намиращите се на борда са били от 101-ва спасителна ескадрила, част от Въздушната национална гвардия на Ню Йорк.

HH-60G е вариант на UH-60A, който е оптимизиран за изпълнение на спасителни задачи, операции по бойно търсене и спасяване и специални операции.

Свързани теми

Предишна публикация
Шефът на Луфтвафе се прости с поста си след подкрепа за F-35
Следваща публикация
Катар сключва сериозна сделка за европейски вертолети
46 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Разногласие за юрисдикцията при разследването на инцидента с A380

Все още не е започнало разследването по инцидента с A380 на Air France, който претърпя тежък отказ в единия двигател на 30 септември, по време на полет от Париж за Лос Ангежилс. Причините за това, са разногласие за това, коя страна да поеме разследването. Това съобщава Reuters.

Чисто нов F-15QA аварира в САЩ

Чисто нов многоцелев изтребител F-15QA аварира при изпитателен полет в САЩ. Екипажът се е катапултирал…
Меню