HH-60 катастрофира в Ирак

49 прочитания

Вертолет HH-60G Pave Hawk от състава на ВВС на САЩ е катастрофирал вчера, 15 март 2018 г., в Ирак. Загинали са всички намиращи се на борда му седем души.

Инцидентът е станал около 21,45 часа местно време. Вертолетът е летял заедно с още една машина от същия тип в близост до границата на Ирак със Сирия. Инцидентът е станал в района на граничния град Ал Куим, провинция Анбар.

Според официално съобщение на Пентагона, за сега няма индикации за това вражески огън да е свалил вертолета. За такъв не е докладвал вторият вертолет във формацията.

Вертолетите HH-60G имат стандартен екипаж от четирима души – двама пилоти и двама бордни техници/стрелци. Това значи, че останалите загинали най-вероятно са парашутисти-спасители от състава на ВВС на САЩ или друг персонал.

По неофициална информация, двата вертолета са отивали на задача в Сирия.

За сега не се съобщава към коя ескадрила е принадлежал катастрофиралия вертолет, но се предполага, че поне част от намиращите се на борда са били от 101-ва спасителна ескадрила, част от Въздушната национална гвардия на Ню Йорк.

HH-60G е вариант на UH-60A, който е оптимизиран за изпълнение на спасителни задачи, операции по бойно търсене и спасяване и специални операции.

Свързани теми

Предишна публикация
Шефът на Луфтвафе се прости с поста си след подкрепа за F-35
Следваща публикация
Катар сключва сериозна сделка за европейски вертолети
49 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Предизвикателна акция по изваждане на останките на F-35 се оформя в Япония

Два дни, след като японски F-35 се разби в Тихия океан, изясняването на причините за инцидента не е близо, а разследващите ще се изправят пред сериозното предизвикателство по изваждане на останките на самолета от дълбините на океана. Това пише Reuters.

Катастрофата в Невада вероятно е със съветски боен самолет

Катастрофата от 5 септември 2017 г. в Невада, при която загина американски пилот-изпитател вероятно е станала с боен самолет съветски производство, който е експлоатиран от секретната ескадрила „Red Hat”. Това съобщава Aviation Week.

Меню