Курсанти с първи самостоятелен полет

163 прочитания

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Летателното обучение на курсантите Янул Димитров, Александър Недялков, Марти Иванов, Димитър Ташев и Божидар Дончев се проведе на турбовитловия учебно-тренировъчен самолет Pilatus РС-9М под методическото ръководство на летателно – инструкторския състав на Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” – Долна Митрополия.

След като достигнаха необходимото ниво на подготовка, те бяха допуснати до изпълнение на самостоятелен полет. Той се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – заместник-командир по летателна подготовка на ВВУБ „Георги Бенковски”. Заключението на комисията бе, че младите пилоти са се справили много добре, с изключително прецизното изпълнение на полета.

Командирът на ВВУБ “Георги Бенковски”, полковник Петър Банков им връчи удостоверенията за първи самостоятелен полет с пожеланието за летателно дълголетие и безпроизшествени полети.

Свързани теми

Предишна публикация
МО стартира обществена поръчка за ремонт на Ми-17 и Ми-24
Следваща публикация
Все така няма яснота какво се случва с концесията на летище Пловдив
163 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС получи втори ремонтиран Ми-24

Авиобаза Крумово получи днес, 21 декември 2017 г., още един ремонтиран щурмови вертолет Ми-24. Така броя на изправните машини от този тип в базата достига до две.

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

Скромен ръст на военния бюджет и неясноти около финансирането на програмите за превъоръжаване

Военният бюджет за 2019 г. ще нарасне едва с 84 млн. лева, като в същото време не става ясно какво ще е финансирането за големите програми за превъоръжаване. Това се чете в проектобюджета за догодина, който бе публикуван днес, 22 октомври 2018 г., от Министерство на финансите.

Меню