Курсанти с първи самостоятелен полет

166 прочитания

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Летателното обучение на курсантите Янул Димитров, Александър Недялков, Марти Иванов, Димитър Ташев и Божидар Дончев се проведе на турбовитловия учебно-тренировъчен самолет Pilatus РС-9М под методическото ръководство на летателно – инструкторския състав на Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” – Долна Митрополия.

След като достигнаха необходимото ниво на подготовка, те бяха допуснати до изпълнение на самостоятелен полет. Той се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – заместник-командир по летателна подготовка на ВВУБ „Георги Бенковски”. Заключението на комисията бе, че младите пилоти са се справили много добре, с изключително прецизното изпълнение на полета.

Командирът на ВВУБ “Георги Бенковски”, полковник Петър Банков им връчи удостоверенията за първи самостоятелен полет с пожеланието за летателно дълголетие и безпроизшествени полети.

Свързани теми

Предишна публикация
МО стартира обществена поръчка за ремонт на Ми-17 и Ми-24
Следваща публикация
Все така няма яснота какво се случва с концесията на летище Пловдив
166 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Константин Попов: Ще ми се процесите около изтребителя да вървят по-бързо

Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов заяви, че му се ще процесите по избор на нов боен самолет да вървят по-бързо. Това заяви той днес, 29 ноември 2018 г. в сутрешния блок по БНТ1.

ВВС с демонстрация пред Военния комитет на ЕС

Българските ВВС проведоха демонстрация на военни способности пред Военния комитет на Европейския съюз. Това стана факт днес, 26 април 2018 г., на територията на авиобаза Граф Игнатиево.

Две компании дават оферти за поддръжка на L-39

Българска и чешка компания са поканени да дадат оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Това се чете от протокола на комисията, публикуван на 24 юли 2018 г.

Меню