Стартира съвместната подготовка „Green Bridge 2018”

35 прочитания

Екипажи на изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и F-16 от състава на гръцката авиобаза Неа Анхиалос, започват от днес, 11 септември 2018 г., участието си в съвместни полети „Green Bridge 2018”.

Основните цели на българо-гръцките тренировъчни полети са свързани с постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост при провеждането на трансгранични операции при контрол над въздухоплаването и охраната на въздушното пространство, както и повишаване подготовката на екипажите по точното изпълнение на съгласувани по време и място полетни задачи във въздушното пространство на двете страни. Съгласно сценария на съвместните полети, се извършва и реално приемане и предаване на управлението на екипажите от съответните национални Центрове за управление и докладване.

Първата съвместна летателна тренировка с гръцките Военновъздушни сили в интерес на изпълнение на мисията по охрана на въздушното пространство на двете страни в системата на ПВО и ПРО на НАТО се проведе през 2013 г. под наименованието „DACT – 2013”.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Бургас посрещна тримилионния си пасажер
Следваща публикация
РВД отново набира кандидати за ръководители на полети
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

C-27J превози хуманитарна помощ за Албания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan доставя хуманитарна помощ за пострадалите от катастрофалните наводнения в Албания. Самолетът ще извърши общо два полета, като първия стана факт днес, 6 декември 2017 г.

„Бъди войник“ прелетя през Пловдив

На 17 Октомври 2019 г. кампанията „Бъди войник“ стигна и до Пловдив. Освен наземния показ събитието в града се отличаваше със значително участие на Военновъздушните сили. В демонстрациите взеха участие вертолети Ми-24, AS 532 AL Cougar и самолети L-39, МиГ-29 и C-27J Spartan.

Меню