Стартира съвместната подготовка „Green Bridge 2018”

34 прочитания

Екипажи на изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и F-16 от състава на гръцката авиобаза Неа Анхиалос, започват от днес, 11 септември 2018 г., участието си в съвместни полети „Green Bridge 2018”.

Основните цели на българо-гръцките тренировъчни полети са свързани с постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост при провеждането на трансгранични операции при контрол над въздухоплаването и охраната на въздушното пространство, както и повишаване подготовката на екипажите по точното изпълнение на съгласувани по време и място полетни задачи във въздушното пространство на двете страни. Съгласно сценария на съвместните полети, се извършва и реално приемане и предаване на управлението на екипажите от съответните национални Центрове за управление и докладване.

Първата съвместна летателна тренировка с гръцките Военновъздушни сили в интерес на изпълнение на мисията по охрана на въздушното пространство на двете страни в системата на ПВО и ПРО на НАТО се проведе през 2013 г. под наименованието „DACT – 2013”.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Бургас посрещна тримилионния си пасажер
Следваща публикация
РВД отново набира кандидати за ръководители на полети
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Зарпянов: Има червени линии в преговорите за F-16, които не трябва да преминаваме

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов заяви днес, 5 май 2019 г., че в преговорите за F-16 има червени линии, които не бива да бъдат преминавани, като той заяви още, че договорът не бива да става факт на всяка цена. Това Запрянов каза в ефира на БНР.

B-52 премина над България

Стретегически бомбардировач B-52H от състава на ВВС на САЩ премина днес, 28 август 2020 г.,…

Гърция е поискала оферта за F-35

Гръцкото правителство официално е поискало оферта за покупката на изтребители от пето поколение F-35. Това…

МО отново пусна обществена поръчка за пиротехнически изделия

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на барутни заряди и пиротехнически изделия за авиационна техника. Стойността на договора ще достигне 500 000 лв. без ДДС.

Меню