РВД отново набира кандидати за ръководители на полети

16 прочитания

На 1 септември 2018 г. стартира есенната сесия за подбор на кандидати за професията ръководител на полети в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение”.

Приемът на документи ще бъде до 15 октомври 2018 г. Кандидатите трябва да са до 30-годишни, да не са осъждани, да са граждани на България или друга страна-членка на ЕС, да имат висше образование, да владеят английски език. Пълният списък с изисквания може да се намери на сайта на РВД.

ДП „РВД” започва и кампания в социалната мрежа Facebook, в рамките на която ще може да се задават въпроси за професията. Ръководители на полети ще отговарят от първо лицеза спецификата на своята работа.

По време на пролетната сесия през март, 240 кандидати подадоха документи, от които 17 започнаха обучение.

Полетите над територията на България всяка година се увеличават и вече надминават 3000 за денонощие. До момента в активния летен период са обслужени рекорден брой самолети – над 250 000.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира съвместната подготовка „Green Bridge 2018”
Следваща публикация
Нов командир на транспортната авиогрупа
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

РВД се похвали със засилен трафик

ДП РВД обслужи 331 464 полета през летния сезон (1 май – 31 август) на тази година. Това е с 4,2 % повече от регистрираните през миналата година. Това съобщиха от държавното предприятие.

Взимат мерки за намаляване на шума на летище София

Във връзка с нарастването на въздушния трафик на столичното летище, ДП РВД, ГД ГВА и Летище София предприеха допълнителни мерки за ограничаване на самолетния шум до летище София, влезли в сила от 26 април 2018 г.

РВД въвежда директни маршрути с голяма дължина

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” от днес, 5 февруари 2016 г.,  предоставя възможността на авиационните потребители да използват директни маршрути с голяма дължина (Long Range Directs). Това съобщиха оттам.

ДП РВД въвежда процедури за сателитна навигация на летище София

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” въвежда процедури за долитане,подход и отлитане със сателитна навигация на полетите на летище София от днес 28 април 2016 г. Това съобщават от предприятието.

Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

Меню