МО иска да ремонтира единствения Ан-30

306 прочитания

Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за ремонт и удължаване на ресурса на единствения Ан-30 от състава на българските ВВС. Оферти могат да се подават до 28 януари 2019 г.

Предмет на поръчката е капитално-възстановителен ремонт на самолета и двата двигателя АИ-24ВТ, както и доставка на резервни части, изпълнение на бюлетини и други услуги. След ремонта самолетът трябва да има междуремонтен ресурс от седем години или 4000 часа.

Ремонтът и всички дейности около него трябва да бъдат изпълнени в рамките на 12 месеца от изпращането на българския Ан-30 за ремонт.

Прогнозната стойност на поръчката е 5 млн. лева без ДДС.

Всички дейности по поръчката трябва да се извършат от компания, която е оторизирана, сертифицирана или лицензирана за извършване на такива дейности от оригиналния конструктор/производител. В случая, това е украинската компания „Антонов”, която и най-вероятно ще бъде изпълнител на поръчката.

Българските ВВС разполагат с единичен Ан-30 (борден номер 055), който е доставен през септември 1975 г. В най-новото време машината се използва за наблюдателни мисии в рамките на програмата „Открито небе”, както и за чисто транспортни задачи. Поредното удължаване на междуремонтния ресурс на самолета изтече през декември 2017 г. и от тогава тя не лети.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС откри учебната си година
Следваща публикация
Хърватската сделка за употребяваните израелски F-16 е пред фактически провал
306 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Три компании допуснати да дадат оферти за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Три компании, две български и една беларуска, са допуснати до даване на оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт на два Ми-17 и четири Ми-24. Това се чете в решение на министъра на отбраната от 12 ноември 2018 г.

Министър Каракачанов защити в НС покупката на леки учебни самолети за ВВС, но обяви че се водят проверки

„По отношение на това каква техника ни е необходима, се доверявам повече на военната експертиза от ВВС. Ако се установи, че има волни или неволни нарушения, поръчката ще бъде прекратена”, това отговори днес, 9 март 2018 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

Airbus успя да пласира нови A400M

След повече от десетилетие без нови поръчки, европейският самолетостроител Airbus успя да пласира два военно-транспортни…

Полетя първият сериен KC-390

Първият сериен военно-транспортен самолет Embraer KC-390 изпълни първия си полет и се присъедини към двата прототипа, които участват в изпитателната програма. Това съобщава Flightglobal.

Министър Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава недоволство в Граф Игнатиево

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава напрежението в авиобаза Граф Игнатиево. Това каза той днес, 24 октомври 2017 г., след като по-рано бяха отменени всички полети в базата, поради неподготвеност за изпълнение на летателните задачи.

Меню