МО иска да ремонтира единствения Ан-30

309 прочитания

Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за ремонт и удължаване на ресурса на единствения Ан-30 от състава на българските ВВС. Оферти могат да се подават до 28 януари 2019 г.

Предмет на поръчката е капитално-възстановителен ремонт на самолета и двата двигателя АИ-24ВТ, както и доставка на резервни части, изпълнение на бюлетини и други услуги. След ремонта самолетът трябва да има междуремонтен ресурс от седем години или 4000 часа.

Ремонтът и всички дейности около него трябва да бъдат изпълнени в рамките на 12 месеца от изпращането на българския Ан-30 за ремонт.

Прогнозната стойност на поръчката е 5 млн. лева без ДДС.

Всички дейности по поръчката трябва да се извършат от компания, която е оторизирана, сертифицирана или лицензирана за извършване на такива дейности от оригиналния конструктор/производител. В случая, това е украинската компания „Антонов”, която и най-вероятно ще бъде изпълнител на поръчката.

Българските ВВС разполагат с единичен Ан-30 (борден номер 055), който е доставен през септември 1975 г. В най-новото време машината се използва за наблюдателни мисии в рамките на програмата „Открито небе”, както и за чисто транспортни задачи. Поредното удължаване на междуремонтния ресурс на самолета изтече през декември 2017 г. и от тогава тя не лети.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС откри учебната си година
Следваща публикация
Хърватската сделка за употребяваните израелски F-16 е пред фактически провал
309 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню